Milyen liturgikus szövegek vannak egy a katolikus esküvői szertartáson, ha nincs nászmise?
Ha a helynek és eseménynek megfelelően, tisztelettel vagy, akkor nagyon más felkészülés nem is kell.
A legtöbb helyen a pap szokta mondani a násznépnek, hogy mikor kell leülni, felállni. Ha nem misés, akkor térdelés azt hiszem nincs is.
köszönöm szépen, azt szeretném még tudni, hogy nyilván elhangzik a Mi Atyánk , Hiszekegy ? (ezeket tudom)
amire hivők mondják, hogy és a Te lelkeddel, ott a pap előmondja. Ennyi ismeretem van azért.
És ez?
"Dicsőség a magasságban Istennek!
hívek: és a földön békesség
a jóakaratú embereknek...."
Na ezt nem tudom. Van némi ismeretem a katolikus szertartásokról,de én ezt az utóbbit pl. nem mondom Istentiszteleten, ezt tehát meg kellene tanulnom.
Az az igazság, hogy koszorúslány leszek. Természetesen nem képmutatásról van szó, inkább egyfajta tisztelet.
A 2. vagyok
Megvolt már az esküvő?
Mert megtaláltam azt az Új Ember kiadású Esküvő magazint, amiből mi is készültünk. Abban benne van a "forgatókönyv" nem misés esküvőkre is. Ha érdekel, nagy vonalakban leírom, ill. hogy a híveknek miket kell mondania.
köszönöm szépen, az esküvő meg volt (Szent István Bazilikában)
Valóban nem volt nászmise, így az egész kb. 25 perc volt.
És csak a Miatyánk volt közös imaként.
Ettől függetlenül, ha van türelmed és időd felvázolni szívesen veszem, annál is inkább, mert lehet, hogy másnak is hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!