Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen liturgikus szövegek...

Milyen liturgikus szövegek vannak egy a katolikus esküvői szertartáson, ha nincs nászmise?

Figyelt kérdés
Megyek egy esküvőre és én református vagyok. Katolikus szertartás lesz, de nem lesz nászmise azt tudom. Azért kérdezem, mert szeretnék felkészülni megtisztelve a helyet és a házasulandókat.
2010. szept. 9. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az esketésen kívűl más nincs,ha nincs mise. Legjobb,ha a többieket figyeled. Az ima alatt van ahol letérdelnek,vagy felállnak, Ha református vagy és ülsz az esketés alatt,akkor te állj fel,amikor a többiek letérdelnek.
2010. szept. 9. 09:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha a helynek és eseménynek megfelelően, tisztelettel vagy, akkor nagyon más felkészülés nem is kell.

A legtöbb helyen a pap szokta mondani a násznépnek, hogy mikor kell leülni, felállni. Ha nem misés, akkor térdelés azt hiszem nincs is.

2010. szept. 9. 15:01
 3/6 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen, azt szeretném még tudni, hogy nyilván elhangzik a Mi Atyánk , Hiszekegy ? (ezeket tudom)

amire hivők mondják, hogy és a Te lelkeddel, ott a pap előmondja. Ennyi ismeretem van azért.

És ez?

"Dicsőség a magasságban Istennek!

hívek: és a földön békesség

a jóakaratú embereknek...."

Na ezt nem tudom. Van némi ismeretem a katolikus szertartásokról,de én ezt az utóbbit pl. nem mondom Istentiszteleten, ezt tehát meg kellene tanulnom.

Az az igazság, hogy koszorúslány leszek. Természetesen nem képmutatásról van szó, inkább egyfajta tisztelet.

2010. szept. 9. 19:05
 4/6 anonim válasza:

Több formája is lehet. A következő linkről tudsz tájékozódni:

[link]

2010. szept. 10. 08:43
 5/6 anonim ***** válasza:

A 2. vagyok

Megvolt már az esküvő?

Mert megtaláltam azt az Új Ember kiadású Esküvő magazint, amiből mi is készültünk. Abban benne van a "forgatókönyv" nem misés esküvőkre is. Ha érdekel, nagy vonalakban leírom, ill. hogy a híveknek miket kell mondania.

2010. szept. 13. 21:28
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen, az esküvő meg volt (Szent István Bazilikában)

Valóban nem volt nászmise, így az egész kb. 25 perc volt.

És csak a Miatyánk volt közös imaként.

Ettől függetlenül, ha van türelmed és időd felvázolni szívesen veszem, annál is inkább, mert lehet, hogy másnak is hasznos.

2010. szept. 14. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!