Milyen vallasúnak mondható?
Figyelt kérdés
Aki hisz Istenben(Mennyei Atyában), egyszülött Fiában Jézusban, szentlélekben és hisz a halál utáni életben, de azt mondja: Hiszek benne, de nem tudom, nincs bizonyíték. De azonban hiszek Istenben és a masvilagban, de nem tenném érte tűzbe a kezem hogy létezik és van2022. jan. 16. 10:39
3/6 anonim válasza:
Eleve tudni senki sem tud semmit, ami több az anyagnál. A hit azért hit, mert hiszek benne, nem azért, mert tudom. Ha valamit tudok, az nem hit. Tudom, hogy 2+2=4. Ez nem hit. Tehát, ha csak ennyi lenne, akkor simán keresztény. Lehet a hit is egyfajta tudás, ha vannak számomra hiteles bizonyítékok, amelyek a hited erősítik, azonban semmiképpen sem objektív, biztos tény.
Azonban az már nem igazán mondható kereszténynek, ha nem mernél felesküdni az Istenedre.
5/6 anonim válasza:
A hit az meggyőződés egy nem látott dologról.
Aki abban sem biztos, hogy Isten létezik, de mégis azt modja, hogy hisz: ott baj van a toronyban. Általában keresztény közösségből kiszakadt emberek, Istentől elszakadt emberek skizofrén állapota a sajnálatos módon végbemenő leépülésük során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!