Kire mondható az hogy túlzásba viszi a vallást?
Jehova tanúi
Radikális iszlamisták
Bárki, akinek az életét rongálja, vagy más életét rongálja vele.
Például most az abortusztilalom északon.
Azokra, akik nem tudják elfogadni, hogy másnak más a hite, vagy egyáltalán nincs és próbálják tovább erőltetni, rábeszélni.
Na meg egyre több az olyan kérdés is, hogy a 14 éves gyerek nem akar konfirmálni(? nem vagyok hívő, csak mostanság olvasom ezeket, úgyhogy lehet hogy ezt most nem jól írtam), mert a nagymama kitagadja a családból őket, meg társai... Ha a gyerek nem akar vallást választani magának, nem akar templomba járni, a bánatért hurcimbáljuk el, mikor már önálló döntéseket is tud hozni?
Az abortuszokra reflektálva, sokan nem kívánt együttlét során lesznek terhesek, kiszakadt gumi vagy bármi más hiba miatt. Az embriónak még nincs öntudata, mikor elvetetetik és inkább ne szülessen meg, minthogy a szülei ne tudjanak gondoskodni róla és szeretni őt.
"Például most az abortusztilalom északon"
Az abortusz nem rongálja más életét? Az előtt oltja ki valaki életét, mielőtt világra jönne.
Itt szerintem senki sem mondta, hogy nem élő, csak hogy nincs öntudata, az anya pedig nem biztos hogy tudja/akarja vállalni a gyereket. Egy öntudatlan kis fickónak pedig még nem kezdődött el az élet. De remélem ti nem juttok el oda, ahol az abortusz tűnik a legjobb döntésnek.
És egyedül azoknak kéne az ostobaságot megszüntetni, akik szerint egy nem akart gyereket márcsakazértis meg kell tartani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!