Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívőként ez normális így?

Hívőként ez normális így?

Figyelt kérdés
Sok keresztény várja a túlvilágot, vannak idős hívők akik a halált varjak hogy Istennel legyenek a mennyben. Azonban én nem várom egyáltalán, nekem az a jó minél tovább élek ezen a földön mert itt szeretteimmel vagyok, élek mozgok. Halál utáni lét meg a feltámadás nem biztos. Ez a biztos, a földi létünk. Nem is tudom egyes hívők miért várják annyira. Mikor nem tudjuk milesz
2022. jan. 16. 09:51
 1/8 Prókátor ***** válasza:
67%

Van egy vicc

A nagyon ateista ember megakarja győzni a papot, ezért azt mondja neki:

- Hogyan hihetnék a lélekben, a halál utáni életben, Istenben, ha sosem láttam?

Mire a pap:

- Igazad van fiam! Sose higgyünk olyanban, amit nem látunk! Én se látom az eszedet, hát nem is hiszem hogy van neked.

De komolyan!

A hívők pontosan tudják, hogy mi lesz, hogy a földi élet csak másodpercek az ember teljes életéhez képest, és biztosra veszik, hogy van lét a halál után, hogy van feltámadás. Mindezekről Isten többször is beszélt és utalt is rá. Látták mindezt a saját szemükkel? Nem! Pontosan ezért HIT kérdése az egész.

Ha úgy vesszük, az ateizmus is csak egyike a számtalan hitnek. Attól, hogy csak mérhető, emberileg érzékelhető dolgokban hisz, attól nem lesz igazán rosszabb sem, de jobb semmiképp sem.

2022. jan. 16. 10:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem látja az eszét, senki senkinek de ha beszél vele, megtapasztalja hogy van e neki vagy nincs esze azonban Istent senki se látta én erősen hiszek benne de nem tudni
2022. jan. 16. 10:12
 3/8 anonim ***** válasza:

"Ha úgy vesszük, az ateizmus is csak egyike a számtalan hitnek"

kiveve hogy pont a hit ellentete, de oke

2022. jan. 16. 11:23
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Én se hiszem egészen. Azt hiszem hogy van pokol meg mennyország. De elgondoltam hogy csak az a biztos ami a földön van. Meg ahogy a földön vagy olyan a folytatás is. Még az üdvösség se lehet boldogság mert ha egy Pszihikai beteg bekerül oda akkor nemjhal meg hanem ott is beteg meg azok is odakerulnek akik zavarják és az nem boldogsag. Ennemfigon fel, nem hiszem azt hogy ha udvozulsz akkor ha Született Pszihikai beteg vagy ott meggyógyulsz. És akkor .ár milyen lehet ott lenni ha szenvedni kell.
2022. jan. 16. 11:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Anjutca, a psziches betegek meggyogyulnak a mennyben. Szerintem csak a lelkunk van ott.
2022. jan. 17. 05:12
 6/8 anonim ***** válasza:
32%
De nem úgy van hogy a testünk is feltámad és úgy kerülünk a pokolba vagy a mennybe? A test egyesülni fog a lélekkel feltámadáskor. A reinkarnacio tana itt bukik el mert ha egy lélek járt még sok testét akkor amikor a testek feltámadnak lélek nélkül maradnábak. Értitek.
2022. jan. 17. 10:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Ertem.

Nem hiszek a reinkarnacioban.

Lehet, hogy a testunk is feltamad, de hibatlan lesz.

Ugyanigy az agyunk, az idegrendszerunk is hibatlan lesz.

2022. jan. 17. 15:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Amit egyes írt én annak folyamatosan az ellenkezőjét tapasztalom.

Én senkihez nem kopogtatok be, hogy miért nem hiszel havi xy ezer forintért ebben, vagy abban az istenben, ellenben már többször jött oda hozzám jehova, krisnás, meg a tököm tudja még milyen hittérítő a pénztárcámra pályázni. Érdekes, hogy az unokázós csalók mellett már álpapok meg ál-lelkészek is járnak pénzt gyűjteni a nyugdíjasokhoz, nem különös ez?

Amit kérdező írsz, szerintem az a legegészségesebb dolog. Minél inkább kitolni és megélni az életedet, emlékekkel, örömmel, tettekkel. Még, ha nem is lesz semmi utána, legalább elmondhatod, hogy valami volt.

2022. jan. 25. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!