Elhúnytért szeretném ha pap megemlékezést tartana de mivel nem voltak rokonai akiket érdekelte volna, temetése sem volt és már évek óta halott ezért nem tudom hogy mit kell kérnem és kitől?
Figyelt kérdés
Menjek be a kiválasztott templomba és keressem a,..... kit? Plébánost?
Vagy ebben a speciális helyzetben mit célszerű tenni az elhúnyt "érdekében"?
Római katolikus volt, megkeresztelve.
#elhúnyt megemlékezés
2022. jan. 15. 17:54
1/4 A kérdező kommentje:
(elhunyt helyesen)
2022. jan. 15. 17:55
2/4 anonim válasza:
Nem kell senkitől semmit kérned.
Bemész a plébániára, és megmondod, hogy XY emlékére szeretnél mondatni egy misét. Leperkálod az összeget, és megmondják, hogy mikor van szabad időpont.
3/4 Prókátor válasza:
A hozzád legközelebbi vagy legszipatikusabb plébániára bemész, és íratsz egy misét az elhunytért. Erre felhasználhatod a hivatalos fogadóórákat ha vannak, vagy általában a misék előtt- után lehet rendezkedni. valószjnűleg vagy a plébánosal vagy a sekrestyéssel vagy egy ezt intéző ügyintézővel kell beszélned. De ha bármikor elmész az adott templomhoz, valószínűleg van ott valahol egy hirdetőtábla, és azon feltűntetve elérhetőségek (telefonszám, email cím), és azokon érdeklődhetsz. De ha esetleg van a templomnak weboldala vagy Facebook oldala, akkor ott is fel tudod venni a kapcsolatot, legrosszabb esetben is kaphatsz tájékozatást, hogy kit, hol, mikor kell keresned az ügyben.
4/4 anonim válasza:
Én úgy kértem misét egy ismerősömért, hogy azt se tudtam, hogy amúgy meg volt-e keresztelve. Bárkiért lehet misét kérni, bármelyik templomban. Csak a nevét kérik és hogy esetleg milyen okból, pl halála évfordulója de ez sem kötelező. Megnézik a miseszándékokat, hogy melyik mise szabad és eközül választhatsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!