Milyen életet élnek és milyen az életük azoknak akik kb 17-18- 20 évesen fiatalon megtértek és mai napig úgy élnek? Van itt olyan? És van aki felhagyott vele ha igen miért?

Én az vagyok, aki felhagyott vele.
20 évesen tértünk meg az akkori barátommal (nő vagyok). Mivel a kapcsolatunk "paráznának" számított, szakítani viszont nem akartunk - pedig erre elég sokan biztattak minket, mondván, ha "az Úrtól van", akkor pár év külön lét után még mindig összeházasodhatunk - nagyon fiatalon összeházasodtunk, és lett két gyerekünk.
Én elég hamar kiábrándultam az egészből, a férjem még járt sokáig, de szerencsére nem volt belőle sok konfliktus. Aztán ő is kitért néhány évvel ezelőtt. Idén leszünk 15 éves házasok, a kapcsolatunk hullámzó, de szerintem ezzel mindenki így van, akik ilyen régen együtt vannak. Nem hiszünk Istenben, a gyerekeink sem. A korábbi hitgyülis hülyeségek visszatérő poénforrásnak számítanak a családban ("Minél több pénzt adsz nekem, annál gazdagabb leszel! Ha még nem vagy elég gazdag, az azért van, mert nem adsz elég pénzt, adj még többet!" - tegnapelőtt például ezen röhögött mindkét gyerek visítva.)
Érdekes tapasztalat volt, szoktam rajta gondolkozni, de örülök, hogy már nem vagyok benne.

4.
Ha nem lettetek volna vallásosak akkor is ugyan akkor házasodtatok volna meg vagy vártatok volna még pár évet?

"Ha nem lettetek volna vallásosak akkor is ugyan akkor házasodtatok volna meg vagy vártatok volna még pár évet?"
Nem tudom, mi lett volna. Már a megtérés előtt sokat beszélgettünk házasságról, családalapításról, tehát komolyan gondoltuk egymással, de valószínűleg vártunk volna vele pár évet. És lehet, hogy végül nem is maradtunk volna egymás mellett, de ezt így utólag lehetetlen eldönteni.
Egyébként nem bánom, hogy így történt. 36 éves vagyok, a kortársaim most küzdenek a babáért, nekem van két kiskamasz, viszonylag önálló gyerekem, tudok a karrieremre koncentrálni, ezt már nem fogja megtörni újabb szülés (legalábbis nincs tervben). Nem tudom megmondani, a gyüli nélkül hogyan alakult volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!