Milyen valláshoz tartozik a Golgota Budapest (calvary chapel) gyülekezet?
7-es vagyok. Nem tartozok egyik egyházhoz sem. Szerencsére már régen megszabadultam attól, hogy egy bizonyos csoportnál ragadjak le, abban a hitemben, hogy csak ők az "igazhitűek" és csak náluk van az igazság.
Tulajdonképp az egész kereszténység súlyosan elfogult. A legtöbb egyház saját magát tartja az egyedül igaznak vagy legalábbis az abszolút igazság legmagasabb rendű kifejezési formájának, közben mind mély sötétségben vannak. Az igaz vallás nem hogy egyházhoz, de még a kereszténységhez sem kötődik.
Mindenesetre az a gyülekezet amit te szektázol, már nagyobb mozgalomhoz tartozik, mint a te egykori szektád. Ők globálisan már több mint 500 millióan vannak és továbbra is nagyon gyorsan nőnek,
míg a reformátusok meg sem közelítik ezt a számot és vissza
esést mutatnak fel.
A Golgota Gyülekezet a mára már több mint 500 milliós karizmatikus keresztény irányzathoz tartozik (nyelveken szólnak, betegekért imádkoznak gyógyulásért, démonokat űznek, stb.). Ez a karizmatikus keresztény irányzat növekszik, míg a történelminek nevezett irányzatok (katolikus, református) létszáma csökken.
"Öt év alatt kétezer templomot romboltak le Németországban"
Az, hogy a templomrombolás tényét (katolikus, református, evangélikus) mire használja a cikk, mellékes, attól még tény marad.
Egyébként az is igaz, hogy Nyugat-Európában a történelmi kereszténység templomait rombolják, a mecseteket építik, mert az újjonnan betelepülők többsége muszlim hátterű, illetve az európai őslakosok többsége elfordul a templomoktól: egy része ateista életvitelt él, másik részük, akik a pünkösdi-karizmatikus kereszténységet képviselik, mint a Golgota Gyülekezet Budapesten, ők nem a középkori tornyos hideg templomokban gyűlnek össze inkább, hanem keresztény imaházakban.
Köszönöm az értékes hozzászólásokat. Kérlek, ne veszekedjetek egymással.
Az origo-s cikket én sem értem, miért kapcsolódik a Golgota gyülekezet témához?
"12-14-es az origo cikkével akarta érzékeltetni, hogy a történelmi egyházak lassan eltűnnek."
Bingo!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!