Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudod szerezni engedélyt a...

Tudod szerezni engedélyt a katolikus egyháztól, hogy én adjam össze a két legjobb barátomat?

Figyelt kérdés
A nyáron házasodik a két legjobb barátom és azt szeretnénk, ha én adnám őket össze. Tudod szerezni a katolikus egyháztól felhatalmazást?

2022. jan. 7. 13:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%
Túl sok amerikai filmet néztetek.
2022. jan. 7. 13:50
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

#11: ja-ja! :-D

[link]

2022. jan. 7. 13:52
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan amcsi filmes esküvőt akarnak, akkor az anyakövvezetőhöz kell menni, ő kimegy helyszínre is. Nyilván az extra pénz, ők sem szeretnek munkaidőn kívül dolgozni.

Unokatesóméknak pár éve volt ilyen csilivili esküvőjük egy szálloda parkjában. Ott volt az esketés is. Nekik egyházi mondjuk egyáltalán nem volt, nem vallásosak.

2022. jan. 7. 14:06
 14/20 anonim ***** válasza:
86%
Katolikus eskuvot amcsi filmekben sem tartanak civilek.
2022. jan. 7. 14:46
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Az nem szokott feltűnni az amerikai filmekben, hogy ilyenkor a barát általában el is mondja a szövegében, hogy "a google.com.lelkes csoport egyház által rámruházott hatalmamnál fogva"... ? A filmekben az szokott lenni, hogy a barát beregisztrál valami internetes, valami amerikai gyülekezet 3 napos lelkész tanfolyamára, (ami nyilvánvalóan, csak valami kamu gyülekezet, hogy pénzt tudjanak szedni stb.), hogy legyen joga az ő nevükben esketni.

Katolikusoknál ez lehetetlen, sőt ez bármely magyarországi egyháznál lehetetlen. A papok, lelkészek évekig tanulnak mire azok lesznek.

2022. jan. 7. 15:05
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk azt marhára nem értem, hogy ha valaki nem gyakorló katolikus, akkor miért akar katolikus esküvőt, ráadásul kamu pappal...
2022. jan. 7. 15:13
 17/20 anonim ***** válasza:
77%

Én a környezetemben úgy látom, hogy divat/megszokás. Mi ateisták vagyunk a párommal (ő meg van keresztelve, én egyáltalán nem) és volt aki kérdezgette, hogy "de azért legalább" egyházi esküvőnk ugye lesz majd? Mert hogy az olyan szép hagyomány. :DDD

2022. jan. 7. 15:15
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Tudsz, de az engedély megszerzése beletelik majd néhány évbe, amíg elvégzed a teológiát és felszentelnek.
2022. jan. 7. 16:44
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

17

En istenhivo vagyok, es nagyra becsulom az olyanokat, mint te. Minek kellene ateistaknak templomi eskuvo, egyhazi temetes, csak mert az olyan szep meg a nagyi orulne. Olyan fogadalmakat kell tenni, foleg a katolikus eskuvon, amit nem gondol komolyan az illeto, ezzel becsapja a papot meg a nasznepet is. A nagyit is.

2022. jan. 7. 20:59
 20/20 A kérdező kommentje:
Csak egy kérdés volt lehet e ilyet, nem kell így kiakadni és nem filmek a való életben élünk.
2022. jan. 7. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!