Tudod szerezni engedélyt a katolikus egyháztól, hogy én adjam össze a két legjobb barátomat?
Ha olyan amcsi filmes esküvőt akarnak, akkor az anyakövvezetőhöz kell menni, ő kimegy helyszínre is. Nyilván az extra pénz, ők sem szeretnek munkaidőn kívül dolgozni.
Unokatesóméknak pár éve volt ilyen csilivili esküvőjük egy szálloda parkjában. Ott volt az esketés is. Nekik egyházi mondjuk egyáltalán nem volt, nem vallásosak.
Az nem szokott feltűnni az amerikai filmekben, hogy ilyenkor a barát általában el is mondja a szövegében, hogy "a google.com.lelkes csoport egyház által rámruházott hatalmamnál fogva"... ? A filmekben az szokott lenni, hogy a barát beregisztrál valami internetes, valami amerikai gyülekezet 3 napos lelkész tanfolyamára, (ami nyilvánvalóan, csak valami kamu gyülekezet, hogy pénzt tudjanak szedni stb.), hogy legyen joga az ő nevükben esketni.
Katolikusoknál ez lehetetlen, sőt ez bármely magyarországi egyháznál lehetetlen. A papok, lelkészek évekig tanulnak mire azok lesznek.
Én a környezetemben úgy látom, hogy divat/megszokás. Mi ateisták vagyunk a párommal (ő meg van keresztelve, én egyáltalán nem) és volt aki kérdezgette, hogy "de azért legalább" egyházi esküvőnk ugye lesz majd? Mert hogy az olyan szép hagyomány. :DDD
17
En istenhivo vagyok, es nagyra becsulom az olyanokat, mint te. Minek kellene ateistaknak templomi eskuvo, egyhazi temetes, csak mert az olyan szep meg a nagyi orulne. Olyan fogadalmakat kell tenni, foleg a katolikus eskuvon, amit nem gondol komolyan az illeto, ezzel becsapja a papot meg a nasznepet is. A nagyit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!