Ehhez mit szóltok?
Egy lány haverom az írta nekem hogy a keresztény vallás istene nem személy hanem egy gépezet ami ön tudatra ébredt és testett akar magának azért van szüksége a rengeteg energiára.
Nevetséges ugye? 😅😀

Nevetségesnek nem az, de teljesen értelmetlen.
Mi az a gépezet? Honnan keletkezett, hogyan működik és miért?
Mi az öntudat? Miért van és miért úgy?
Miért lenne szüksége energiára? Annak mi az eredete, működése, összetétele?

Nem nevetséges, van benne valami.
A vallásos tanítások iránt érdeklődve hasonló belátásra jutottam, miszerint Isten valóban nem egy valaki, nem egy személy, egy személynél minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb, hatalmasbb, bölcsebb, stb. de a tudat után itt vége a hasonlatnak. Végeredményben minden a tudaton múlik.
Szerintem közelebb állunk a valósághoz, ha Istent úgy képzeljük el mintha ihlet lenne az Eredeti Ihlet vagy a Legfőbb Tudatosság, mindennek Kezdete és Forrása, a Vezérlő Alapelv minden létezőben. Az ihletre ugyanis a közlés, a kinyilatkozás, a kibontakozás, a fejlődés, a szaporodás jellemző. Elképzelésemben Isten nem teremtett semmit, hanemm minden létezővé fejlődött. Mi emberek is fejleményei vagyunk Istennek, nem teremtményei. Mint ahogy a fa levelei sem teremtményei a fának, hanem fejleményei.
Ez azonnal megmagyarázza Isten mindenhatóságát - kihat mindenre - és folyton jelenlétét mindenütt.
Isten fejleményei szükségleteikhez és képességeikhez mérten hozzáférhetőséggel rendelkeznek az Isteni forrás minden kiáradásához. Az ember mint Isten legelőbbre haladt fejleménye itt a Földön szinte korlátlan hozzáférhetőséggel rendelkezik, amit csak érdeklődése határoz meg.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!