Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent ez az ige?

Mit jelent ez az ige?

Figyelt kérdés

Örvendezz, ifjú, míg fiatal vagy, légy jókedvű ifjúságod idején, és élj szíved vágya szerint, ahogy jónak látod! De tudd meg, hogy mindezekért Isten megítél téged!

Prédikátor 11:9

Most akkor bűn ha fiatalon 19 évesen bulizok? Vagy szexelek a csajommal? Ilyen korban nem akarok házasodni, még ráér de nem azt jelenti hogy

Nekem nemi élet nem jár , nem lopok, nem ártok másnak, szerintem tok normális ha vannak ilyen vágyaim hogy bulizás, stb,te hogyan

hogyan látod ezt?

2022. jan. 1. 22:52
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Ez 18 even aluliaknak szól, azt hiszem ha valaki fiatalon hal meg nagy eselyel mennybe jut viszont ha 20+os vagy akkor sajnos nagy eséllyel elkarhozol
2022. jan. 1. 23:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Szerintem az Isten azt akarja hogy jól érezzük magunkat és boldogok legyünk. Nem hogy savanyú unalmas életet éljünk. Hanem boldogan együnk igyunkszorakozzunk
2022. jan. 1. 23:25
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Bűn, lépj túl rajta.
2022. jan. 1. 23:49
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem ilyen egyszerű. Hiába akarsz megérteni egyetlen igét a bibliából, ha magát a szerzőt (Istent) nem ismered.

Ez az ige azt jelenti, hogy rád van bízva mit csinálsz már fiatalon is, tégy belátásod, vagyis "élj szíved vágya szerint", de úgy, hogy számolj a következményekkel.

Isten valóban azt akarja, hogy örüljünk, és boldogok legyünk de nem akárhogy, és nem rövidtávon.

Ha már konkrétan a szexre rátértél, Isten elítéli a házasságon kívüli nemi kapcsolatot, tehát ez bűn, márpedig a bűnnek következménye van.

A szexet nem, hiszen ő teremtett azt is, csak nem mindegy, hogy milyen keretek között élünk vele.

Az ivással szerintem nincsen baj, csak szintén józan keretek közt kell azt is tartani. A biblia több helyen is említi, hogy a részegeskedés bűn, de az utolsó vacsorán is ittak bort.

Remélem megválaszoltam a kérdésedet.

2022. jan. 2. 00:29
 5/6 anonim ***** válasza:
A 4-es nagyon jol megfogalmazta
2022. jan. 3. 03:07
 6/6 tgt ***** válasza:

Érdemes beidézni az egész szakaszt:

"Örvendezz, ifjú, míg fiatal vagy, légy jókedvű ifjúságod idején, és élj szíved vágya szerint, ahogy jónak látod! De tudd meg, hogy mindezekért Isten megítél téged! Távolítsd el szívedből a bosszúságot, és tartsd távol magadtól a rosszat, mert az ifjúkor és a fiatalság mulandó! Gondolj Teremtődre ifjúságod idején, míg el nem jönnek a rossz napok, és el nem érkeznek azok az évek, melyekről ezt mondod: nem szeretem őket! míg el nem sötétedik a nap világa meg a hold és a csillagok, és újra felhők nem érkeznek az eső után. Akkor reszketni fognak a ház őrei, támolyognak az erős férfiak; megállnak az őrlő lányok, mert kevesen vannak, és elhomályosulnak az ablakon kinézők. Bezárulnak az utcára nyíló ajtók, elcsendesül a malom zúgása. Fölkelnek a madárszóra is, és elhalkul minden énekszó. Még egy kis emelkedőtől is félnek, és ijedeznek az úton. A mandulafa kivirágzik, a sáska nehezen vonszolja magát, és mit sem ér a fűszer, mert elmegy az ember örök otthonába, és az utcán körös-körül siratók járnak. Végül elszakad az ezüstkötél, összetörik az aranypohár, a korsó eltörik a forrásnál, és a kerék belezuhan a kútba. A por visszatér a földbe, olyan lesz, mint volt, a lélek pedig visszatér Istenhez, aki adta."

2022. jan. 4. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!