Akik nem tisztelnek téged, kirakod az életedből?
Jézus azt tanította, hogy legyünk tökéletesek (azaz szellemileg érettek, felnőttek), mint ahogy a mennyei Atya is tökéletes. Ő ad esőt jó és rossz embereknek egyaránt. Tehát az lenne a cél, hogy mi se különböztessünk meg senkit semmiféle okból, és szeressük azokat is, akik nem szeretnek minket, akik tiszteletlenek velünk, és tegyünk jót velük a rosszért cserébe.
Ez tehát az elvárása Istennek, de be kell vallanom, hogy én sem tartok még itt. Ha valaki bántani szokott, annak általában nem keresem újból a társaságát, hogy még több alkalmat adjak a bántásra neki. Szerintem ezen változtatnom kellene, de nem könnyű. Mondjuk a közeli rokonaim között is bántanak sokan, velük nem szakítom meg a kapcsolatot, főleg ami a szüleimet illeti, hiszen Jézus azt parancsolta, hogy tisztelni, azaz gondoskodni kell róluk.
Másrészt az is igaz, hogy az emberek többsége más "világban" él, mint én, ezért nem is értik, hogy engem bizonyos dolgok miért bántanak, vagy miért nehéz elviselnem valamit. Tehát én is csak azt tudom mondani, mint Jézus, hogy "Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek."
üdv Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!