Isten feltámadást, vagy örök életet ígért?
25Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él;
26És a ki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal. Hiszed-é ezt?
Ez alapján aki hisz az meghal de feltámad majd az utolsó napon. Aki pedig úgy is él mint Jézus és mellett hisz is az nem hal meg soha.
Ha megvizsgáljuk a Bibliát, akkor láthatjuk, hogy mindkét tanítás a Biblia alaptanítása.
Miért?
Istennek az eredeti szándékában nem szerepelt az emberek halála, az csak a bűn miatt jelent meg. Már lépéseket tett azért, hogy az ő eredeti szándéka megvalósuljon. Az egyik ilyen volt Jézus szolgálata és a halála. Így mondja ezt maga Jézus el:
"Mert Isten annyira szerette a világot, hogy az egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz benne, ne pusztuljon el, hanem örök élete legyen" (János 3: 16)
Ebből láthatjuk, hogy Istennek tényleg szándékában áll visszaállítani a halál nélküli életet. Viszont, hogy mindenkinek megadja ezt a lehetőséget, szükség van a feltámadásra, hogy az elhunytak is újra éljenek.
Mivel előttünk is áll ennek a lehetőségnek az eldöntése, ezért érdemes ma a Bibliát olvasni és tanulmányozni. Ebben nagy segítségünkre van egy díjmentes bibliatanfolyam.
5#
Valóban lépéseket tett az eredeti szándék érdekében. Csábításnak tette ki az embert, s tudta hogy nem fog ellenállni. Tudnia kellett, mert ő készítette, s gondolom nem csak úgy hasraütésre, hanem terv szerint. A csapda sikerült, a terv része volt Jézus-Sátán is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!