Miért kell feltámadnia a hallotaknak az Ítélet Napján, hogy Isten ítélkezzen felettük, ha már vagy a mennyben vagy a pokolban vannak?
Nem fognak feltámadni, hogy utána újra meghaljanak. Ez nem csak emberileg észszerűtlenség. Sajnos ezeket szó szerint értelmezik, és ez könyörületlenségre vall. Az ítélet, a büntetés, a halál. akit azon a napon úgy találnak, hogy méltatlan az életre, az a halálban marad, vagy is nem fog soha élni, még egy pillanatra sem.
Két féle halál van, az egyikből van lehetőség az újra élésre, a másikból nincs.
Egyébként továbbra sem értem, hogy akik a mennyországba készülnek, miért veszik semmibe Isten eredeti szándékát.
Az emberi életet a Földre kívánta létrehozni, hogy legyen fizikai életforma is. A halál sem volt terve, csak büntetésként nevezte meg, tehát az ember ha vétkezik meghal, még pedig a rendeltetése alapján.
Az ember nem égi, hanem Földi.
Ugyanakkor Jézus azért született meg emberként, hogy az emberi élet lehetőségét váltsa meg. S mivel az ember nem égi, ezért Jézus nem az égi életre váltotta meg, hanem a Földi életre.
Ebben az állapotban vétkezett az ember.
Azok akik a menyországban készülnek, azok figyelmen kívül hagyják Jézus szavait, és az írásokat. Istennek továbbra is azt a szándékát fogja megvalósítani, hogy emberek lakják a Földet, békében örökké.
Utóbbi a jehovisták kevés jó tanításai közül való.
A Biblia valóban erről szól, és az Éden is a Földön volt. Ádámék anyagból készült élőlények voltak, nem szellemek.
"Miért kell feltámadnia a hallotaknak az Ítélet Napján, hogy Isten ítélkezzen felettük, ha már vagy a mennyben vagy a pokolban vannak?"
Mert Krisztus feltámadása miatt mindenki részesül testi feltámadásban. Utána a szándékos stupidok mennek a lecsóba
"A Biblia valóban erről szól, és az Éden is a Földön volt. Ádámék anyagból készült élőlények voltak, nem szellemek."
Az ember szellem, és kapott egy biomechanikus testet, amivel a téridőben tud tevékenykedni. A szellem az első, az a felsőbbrendű, nem a test. Isten szellem.
Tehát Ádámék is szellemi élőlények voltak, testben. A tested nem te vagy, a tested az a te tested, de nem az vagy. A kezedre sem azt mondod, hogy az én vagyok, hanem csak a kezem.
Ezért tudunk új testet kapni a személyiségünk megváltozása nélkül. Ha csak test lennénk, akkor az új test új embert jelentene, de mi ugyanazok a régi emberek vagyunk. Hogy lehet ez? Úgy, hogy az identitásunk szellemi.
"testben"
DE ez a test a Földön volt!
Ezt valahogy nem fogják a keresztények... pedig érthető.
"Utána a szándékos stupidok mennek a lecsóba"
Sok értelme nincs valakit csak azért életre kelteni, hogy egy óriási tolongás és izgulás után egyszer csak ismét elenyésszen...
Nem igaz kedves 4-es válaszoló.
Isten a Földi testet keltette életre, és nem tett bele másik életformát.
Ezt csak Jézus mondhatja el, hogy szellemileg is létezett az előtt.
(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
4
Isten soha nem hozott olyan rendelkezést, hogy szellemi élőlények fizikai testben létezzenek. ez abból is látszik, hogy Isten halálra ítélte azokat, akik elhagyták a rendeltetési helyüket, és emberi testet öltöttek. Az utódaik ezért sem lettek olyan emberek, amilyenek két ember kapcsolatából származik.
Isten tudja, emlékszik, mindenkire, kinek milyen volt a haja, szeme színe gondolkodása, és ezt visszatudja adni.
Akkor Jézusnak is emlékeznie kellett volna egyből a származására, de ezt csak a keresztelkedése után kapta meg, hogy tudja, mit tanult az Atyjától.
Lehet az Írásokkal ellenkezni, csak nem érdemes:
"Az első ember földből való, földi; a második ember, az Úr, mennyből való. A milyen ama földi, olyanok a földiek is; és a milyen ama mennyei, olyanok a mennyeiek is. És a miképen hordtuk a földinek ábrázatját, hordani fogjuk a mennyeinek ábrázatját is."
"Mert tudjuk, hogy ha e mi földi sátorházunk elbomol, épületünk van Istentől, nem kézzel csinált, örökké való házunk a mennyben. Azért is sóhajtozunk ebben, óhajtván felöltözni erre a mi mennyei hajlékunkat;"
"Hitben haltak meg mindezek, nem nyerve meg az ígéreteket, hanem csak távolról látva és üdvözölve azokat, és vallást tevén arról, hogy idegenek és vándorok a földön. Mert a kik így szólnak, nyilván jelentik, hogy hazát keresnek. És hogyha eszökbe jutott volna az, a melyből kijöttek, volt volna idejök a visszatérésre. Így azonban jobb után vágyódnak, tudniillik mennyei után; azért nem szégyenli őket az Isten, hogy Istenöknek neveztessék, mert készített nékik várost."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!