Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz lenne ez az állítás...

Igaz lenne ez az állítás keresztényektől?

Figyelt kérdés
Lehetsz gazdag, lehetsz egészséges, Boldog, de ha nincs benned Isten fia a megváltó semmi vagy, hiszen egyszer elmulik minden. Elmulik a gazdagság, elmulik a vagyon, elmulik az élet, megszületsz, meghalsz. Hiába vagy gazdag, de ha Nem térsz meg nem lépsz Szövetségre a Teremtő Istennel MI Atyánkal az ő Fia a mi Megváltó Urunk Jézus Krisztus által: SEMMI VAGY !azért vagy semmi mert halalod után a lelked (szellemed) nem a mennyekben fog menni az örök boldogságra, hanem sajnos a pokolba az örök szenvedesre
2021. dec. 28. 20:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a keresztényekről kéredezel, feltételezem, hogy a nem-hívőkhöz szól a kérdés.

Akik pedig nyilván azért nem hívők, mert nem hisznek Isten létezésében, vagy pl az általad leírtakban, így valószínűleg nemleges választ kapsz majd tőlük.

Röviden szólva, nem hiszem, hogy van értelme egy ilyen fórumon így megfogalmazva kérdést feltenni.

Én személy szerint hiszek abban, amit leírtál, úgy gondolom, hogy hosszútávon egy ember sem lehet boldog Isten nélkül.

2021. dec. 28. 20:39
 2/14 tgt ***** válasza:
38%
Természetesen nem csak a keresztények üdvözülhetnek, hanem mindenki, aki akár hitből, akár hit nélkül Jézus tanításait követi, igazságosan cselekszik, szereti felebarátját, hallgat a lelkiismeretére, jó szándékú, képes örömöt és békét közvetíteni, nem bánt senkit, szóval az Evangélium szerint él, pedig lehet, hogy nem is tud róla.
2021. dec. 28. 21:07
 3/14 anonim ***** válasza:
4%

ne zavarjon te szellemi fogyi hogy ez metaforkusan kell érteni és jézus alatt a krisztusi szentségeket értik!

10 parancsolat nagyja benne van az alap törvényben!

a másik fele pedig mind a keleti mind a nyugati világ társadalmi szabályaiban...!

a kereszténység által felsorolt erényeket válogatás nélkül minden ország minden kultúra erényesnek tartja míg a 7főbűnt minden kultúra elítéli...

szóval nem annyira hülyeség...

2021. dec. 28. 21:22
 4/14 anonim ***** válasza:
63%

2-es válaszoló!

Hit nélkül?? Mégis hogy lehetne hit nélkül üdvözölni?

Ezt most nem rosszindulatból mondom, de tényleg nem értem.

Én sokféle emberrel beszélgettem, és sokat olvastam már a témában, de ilyet még nem hallottam.

Aki nem hisz Istenben, az nyilván nem hisz a abban sem, hogy üdvözülhet.

2021. dec. 29. 00:42
 5/14 anonim ***** válasza:
15%

4 erről pofáztam! jézus a krisztusi szentségekről beszélt hogy csakis általa lehet üdvözölni azaz amiket tanított!

szerinted az pokolra kerül aki tényleg jó és segítő ember volt de nem volt hite?

az meg a mennyekbe aki egy szar alak volt de erős hite volt?

2021. dec. 29. 00:49
 6/14 anonim ***** válasza:

Nem volt egyértelmű, amiről "pofáztál", ugyanis szó szerint ezt írtad:

"...hanem mindenki, aki akár hitből, akár hit nélkül Jézus tanításait követi..."

2021. dec. 29. 00:53
 7/14 anonim ***** válasza:
bocs én a 3-as vagyok!
2021. dec. 29. 00:58
 8/14 tgt ***** válasza:
38%
4-es: Igen, vannak emberek, akik a keresztény felekezeteken kívül állnak, vagy akár ateistának vallják magukat, mégis pozitív viszonyban állnak Istennel. Ezek az emberek az egyház nélkül is meghívást kaptak az üdvösségre, és el is érhetik azt. Ők ösztönösen Istent követik, aki bennük a lelkiismeret hangjaként szólal meg. Lehetséges tehát, hogy valaki elvben közömbös legyen a kereszténységgel, sőt az Istennel szemben, vagy akár hitetlennek határozza meg önmagát, ugyanakkor magatartásával alapvetően kereszténységről tanúskodik, tehát öntudatlan, akár önmaga ellenére való kereszténynek tekinthető.
2021. dec. 29. 01:34
 9/14 anonim ***** válasza:

A Biblia a következőt írja:

Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istenhez járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.

Zsidók 11:6 RÚF

[link]

2021. dec. 29. 06:59
 10/14 anonim ***** válasza:
Igaz, de kicsit komolyabb szintű teológia ez ennél, mint ez az ovis szintű megfogalmazás.
2021. dec. 29. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!