Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek létezik Isten ?...

Szerintetek létezik Isten ? Ha igen miért , ha nem miért ?

Figyelt kérdés

Nagyon megvagyok fogva e tájon . Az egyik felem úgy véli nem létezik isten , míg valahol úgy érzem igen . Nem tudom eldönteni , hogy ez az emberi elme hihetetlen zsenialitása , hogy a tudat alatti próbál egy hihető utat kreálni , hogyha eljön a halál ideje úgy véljük ez nem a vég . Próbálok hinni benne de sajnos nagyon nehezen megy . Kiváncsi lennék azoknak véleményére akik hisznek benne töretlenül , azért hisznek mert tényleg úgy gondoljak létezik Isten , vagy ezzel próbálják magukat egy védő burokba helyezni a halál félelem elől .

Tudom nem biztos hogy kezel fogható választ kapok egy netes oldalon , de hátha az emberek könnyebben adjak ki azt ami bennük van név nélkül .

2021. dec. 28. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
24%

Igen létezik és màr a nagy nyomorusag előtt vagyunk, terj meg vagy elkarhozol.

Illetve kötelező oltás mar egyértelműen a vegido jele

2021. dec. 28. 14:58
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Jézus megment minket a járványtól azzal, hogy nem csinál semmit!

Köszi Jézus!

Vallás:

3x1=1

2021. dec. 28. 15:05
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
#2 Nem kell csinalnia semmit a Bibliai irasoknak be kell teljesulni ott is irta lesznek haboru hirei, jarvanyok hirei ez lesz a veg kezdete
2021. dec. 28. 15:10
 4/10 anonim ***** válasza:
58%

Pont ezt mondom én is.

Köszi Jézus, hogy hirdeted a véget! Mindig tudod, hogy mire van szükség.

Vallás:

3x1=1

2021. dec. 28. 15:12
 5/10 anonim ***** válasza:
22%

Isten szellemiség, tehát a lelkedet, szellemedet kell edzeni, nyitottabbá tenni. A gondolkodásodat olvasással fejlesztheted.

Ajánlom a következőket:

Platón: Szókratész védőbeszéde

Platón: Phaidón (a lélek halhatatlanságáról beszélgetnek többek közt)

Gondolatébresztés után pedig ismerd meg a legnagyobb kalibert: Jézust. Olvass el egy Újszövetséget. Ez hozzátartozik az alapműveltséghez, európaiként. Az ÚSZ ismeretében tudod megítélni, szeretnél e elmélyülni.

Jézus azt állította, az Isten küldte, létezik egy Atya, aki mindeneknél nagyobb. Na de ezt én is mondhatnám magamról és akkor mi van, mi igazol engem? Engem semmi. Jézus viszont letett az asztalra dolgokat.

- kiemelkedő szellemiségű tanítás és élet

- csodatételek, feltámadás a halálból

- ószövetségi próféciák és szimbólumok beteljesítése

A három együtt nekem kellőképpen meggyőző, hogy hitelesnek ítéljem Őt, s így Isten létezését. Mindezekhez hozzájönnek saját tapasztalataim is.

2021. dec. 28. 16:00
 6/10 anonim ***** válasza:
10%

Vajon létezik Isten? Mit mond erről a DNS-ünk?

[link]

2021. dec. 28. 16:01
 7/10 anonim ***** válasza:
39%
#5 Ószövetség nélkül értelmét veszti a Biblia, Yahusha rengeteg oszovetsegi dolgot magyaráz meg és ő sem eltörölni jött hanem bekeményíteni
2021. dec. 28. 16:04
 8/10 anonim ***** válasza:
34%

#7 nem mondtam, hogy az Ószövetséget el kell törölni.

De aki még most ismerkedik Istennel, bőven elegendő az Újszövetséget áttanulmányozni.

Érvek az Ószövetség megtartása mellett:

[link]

A Biblia Isten Szava, vagy egy könyv, ami tartalmazza Isten szavát?

[link]

2021. dec. 28. 16:12
 9/10 Demion ***** válasza:
Nem hiszem, hogy létezik. Ez a "mindenható, halhatatlan, végtelen intelligenciájú, öröktől fogva létező entitás" koncepció ezer sebből vérzik.
2021. dec. 28. 20:02
 10/10 anonim ***** válasza:
A keresztények istene nem létezik, mert lehetetlen a létezése.
2021. dec. 29. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!