Nem kellenék se a sátánnak se az istennek?
"Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt." (Jn 1:18)
Ebből az adódik, hogy amennyire megismered Jézust, annyira fogod megismerni Istent. Persze, Jézust a Bibliából lehet megismerni, tehát az kellene valahogy életre keljen az értelmedben, érzelmeidben, szívedben, életedben, ami ott le van írva. Sajnos Isten soha senki sem fogja látni, csak a feltámadás után, ezért ilyen direkt tapasztalatot senki sem tud szerezni Istenről, mint egy hús-vér emberről. Akik Jézus idejében éltek, és találkoztak vele, azoknak "mázlijuk" volt hozzánk képest. Ezt maga Jézus is elismerte, amikor a hitetlenkedő Tamásnak megmutatta a sebeit a feltámadás után: "Jézus így szólt hozzá: Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak, és hisznek."
Szóval az Istenről való bizonyosság hit által van. Nem tapasztalatból, mert akkor már nem lenne hit. Isten a hitet keresi az emberekben, és azt a hitet értékeli nagyra, amely a tapasztalatok ellenére is hisz abban, amit Isten kijelentett magáról, pl. a próféták, Jézus és az apostolok által. Példaként, ha valaki látja vagy tapasztalja a sok szenvedést és igazságtalanságot a világban, és mégis hiszi, hogy Isten jó, és Isten igazságos, az a hit elfogadható Isten számára. Miért? Mert Isten ezt jelentette ki magáról, hogy ő ilyen. Akkor is ilyen, ha a tapasztalatok ellentmondani látszanak ennek. Isten nem része a világnak vagy az embereknek, a világból és az emberekből levont tapasztalataink alapján nem tudjuk megismerni Istent. Isten kijelentett magáról dolgokat, és aki hisz abban, hogy Isten igazat mond önmagáról, az ismeri őt. Aki nem hisz, az nem képes megismerni őt.
Jn 14:15-17 "Ha szerettek engem, megtartjátok parancsaimat. Én pedig kérni fogom az Atyát, és más Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem látja és nem ismeri őt. De ti megismeritek őt, mert nálatok marad és bennetek lesz."
üdv Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!