Pokol az egyház kitalációja az emberek félelemben tartásához?
De az a baj hogy én nem hiszem el hogy az Isten képes arra, érted?
Itt most nem arról van szó amikre a gyakorin felelek, ez csak tejszinhab a tortán. Legalább 10 éves korom de még lehet hamarabb óta megvan bennem. Természetesen 10 évesen nem a vallás volt a bajom hanem más. Még nem volt net. De attól még akiket gyűlöltem azok tudták mert velünk szembe voltak.
1-es ne!! ":DDDD ezen baszartam...
kérdező! őszintén te szívesebben élnél egy olyan világban amiben 100% hogy nincs pokol ergo senki sem kapja meg a méltó büntetését vagy inkább meg adnád a lehetőséget hogy legyen pokol (még ha nem is egyházi) és a bűnös megkapja méltó büntetését?
én nagyon szeretnék hinni benne!!!
amúgy csak mellékesen már maga a földi lét is pokol szerű :"(
valamint nem az egyház kitalációja mert már jóval előtte volt pokol!
már a sumér korszakban is amikor még a zsidoknak sem volt hírük! kb krisztus előtt 5000 körül voltak!
ugyan úgy ősi skandináv és görög illetve japán mitológiában is
skandinávoknál helheim/holtak földje és nifleheim/fagyok földje
görögnél hades birodalma az alvilág valamint benne a tartaros a legmélyebb része ahová a legrosszabbakat száműzték
japánoknál a yomi
egyiptomiaknál is volt alvilág menny és pokol de ezek egy helyben voltak mondhatni... megint csak alvilág ahol vagy elkárhoz a lelked vagy nem...
Anjutca engem már nem érdekel az üdvözlés! a földi pokolban vagyok sajnos... persze mindig lehetne rosszabb de jobb sosem az a baj...
nem a saját magam üdvözlését akarom hanem másét na meg hogy a bűnös szenvedjen mind a földön mind a pokolban a legnagyobb kínok közt! ahogy mondtam nem a saját üdvözlésemet akarom már nem hanem más bűnhődését és üdvözlését
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!