Miért gondoljátok, hogy a Bibliát (az azt tartalmazó levelek, írásokat, hagyományokat) isten inspirálta?
"amit emberek és Isten is elfogadod."
Nekem nem mondta Isten hogy elfogadja.
"Ha te írsz egy könyvet az valószínű nem fogják bibliában nevezni akármit is írnak bele."
Miért valószínű? Amit én írok az nem lehet Isten ihletésű? Ha ő teremtett akkor minden amit írok az tőle is származik.
"A biblia az Szent könyv, amit emberek és Isten is elfogadod."
Azt honnan tudod, hogy Isten is elfogadja? Mert bele van irva? Hat beleirom azt is, nem gond.
"Ha te írsz egy könyvet az valószínű nem fogják bibliában nevezni akármit is írnak bele."
Igen, ezt en is valoszinunek tartom. Ezert nem ertem, hogy ha masok irjak, akkor mitol isteni ihletesu, de ha en irom, akkor miert nem az.
21#
"Miért valószínű? Amit én írok az nem lehet Isten ihletésű?"
De lehet, ha a Szentlélek sugal, ha hívő vagy, de a biblia az már lezárt kony.
"Ha ő teremtett akkor minden amit írok az tőle is származik."
Minden amit írsz az nem tőle származik, ha nem tőled, mert te írod.pl Ha bűnt követsz el az nem Istentől származik, mivel Isten már kijelentette, hogy ne vetkezz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!