Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Be tudnátok másolni a Bibliábó...

Be tudnátok másolni a Bibliából a böjtre vonatkozó igéket?

Figyelt kérdés
Anjutca szerint nincs a Bibliában erről szó. Nyilván én is tudom, hogy van, de azt szeretném, ha minél többen meg tudnátok mutatni neki, pontos igehellyel, hogy tudjon fejlődni lélekben, mert úgy látszik, hogy ahová jár, ott nem igazán ismerik a Bibliát és a tanításait.
2021. dec. 24. 16:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell zabálni, sportolni kell. Mozes 40 napig bojtolt es találkozott Yahuáhval...
2021. dec. 24. 16:59
 2/15 anonim ***** válasza:
0%
Majd Epifania után folytatjuk a témat de az biztos hogy a Biblia nem írja hogy bojtolj. Jézus se tanította.
2021. dec. 24. 17:32
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
#2 elment az eszed? Sok helyen irja, nincs kedvem idézni.
2021. dec. 24. 17:39
 4/15 anonim ***** válasza:
3, nem baj, majd valaki mas megteszi.
2021. dec. 24. 18:44
 5/15 A kérdező kommentje:

Akkor majd én, ha más nem akarja. Ja és ne csak a gyerek Bibliát olvasd, ha kereszténynek vallod magad:

Nekem az olyan böjt tetszik, amikor leoldod a jogtalanul fölrakott bilincseket, kibontod a járom köteleit, szabadon bocsátod az elnyomottakat, és összetörsz minden jármot!

Ézsaiás 58:6 RÚF

[link]

Mivel pedig közben sok idő telt el, és a hajózás is veszedelmessé vált, hiszen a böjt is elmúlt már, Pál figyelmeztette őket:

Cselekedetek 27:9 RÚF

[link]

Arra való ez a bojt, hogy valahányszor ránéztek, emlékezzetek az Úr minden parancsolatára, teljesítsétek azokat, és ne csábítson el titeket se a szívetek, se a szemetek, amelyek paráznaságba vihetnek benneteket,

4Mózes 15:39 RÚF

[link]

Ilyen az a böjt, amely nekem tetszik? Ilyen az a nap, melyen az ember a lelkét gyötri? Ha lehajtja fejét, mint a káka, zsákruhát ölt, és hamut szór maga alá, azt nevezed böjtnek és az Úr kedves napjának?

Ézsaiás 58:5 RÚF

[link]

Ezt mondja a Seregek Ura: A negyedik, az ötödik, a hetedik és a tizedik hónapban tartott böjt vidám örvendezéssé és boldog ünneppé változik majd Júda házában. Csak szeressétek az igazságot és a békességet!

Zakariás 8:19 RÚF

[link]

Remélem ennyi ige meggyőzött arról, hogy a böjt szerepel a Bibliában és aki ellenkező t állít, az hazudik.

2021. dec. 24. 22:02
 6/15 anonim ***** válasza:
Sajnálom de a Szent Bibliában olyan régirs szavak vannak hogy az első mondat után abbahagyom. Már az első mondatát se érem mert régi magyarul van a Bibliánk.
2021. dec. 24. 23:49
 7/15 anonim ***** válasza:

Ami az ószövetségben szerepel azt Jézus eltörölte és nem érvényes.

Ezek az igék nem vonatkoznak ránk. A bibliában nincs olyan írva hogy az ószövetségi böjt vonatkozna rank.

2021. dec. 24. 23:52
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A Károli fordításban 61-szer szerepel a bőjt szó (hosszú ő-vel van írva):

[link]

2021. dec. 24. 23:53
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
#7 újszövetségben is szerepel a böjt
2021. dec. 24. 23:56
 10/15 anonim ***** válasza:
Ki a fene venné zsákruhát. Én nem.engedném.hogy rám adják. Az újszövetség én hol van böjt? Lehet sehol. És az ószövetséghez Semmi közünk se az akkori törvényekhez.
2021. dec. 25. 00:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!