Súlyos bűnt követtem el? Áldozhatok az éjféli misén?
Tegnap gyóntam. Nagyon begurultam, mert nem lehetett olyan karácsonyfadíszt kapni, amilyet akartam, nem sikerült az étel, amit csinálni akartam, a családom meg feszült volt az ünnepek miatt és felkaptam a vizet, mocskosul el kezdtem káromolni az Istent, olyanokat ordítottam, hogy r*hadjon meg, gyűlölöm, eladom a lelkem a Sátánnak és hogy szívesen megölném őt, aki megváltott engem. :'-( A családom próbált nyugtatni, erre a családommal is elkezdtem ordibálni és szidni őket. :'-( Pedig nagyon szeretem Istent is és a családom is, csak a harag, a mérhetetlen indulat és a düh beszélt belőlem. Szörnyűen megbántam már utána is a tetteim.
Áldozhatok? Mit tegyek?
A világosság az az Atya szava , a parancsolatok, rendeletek, instrukciók vagyis ha úgy tetszik a Tora!
A világosság(aTora) a világra jött! Megszületett az Írott Szó hús emberi testben, vagyis megszületett a Megváltó aki világosság(Tora) hogy bizonyságot tegyen az Atya parancsolatairól , rendeleteiről vagyis aToráról!
A világosság vagyis az Ő szava aki a Megváltó volt az első akit az Atya megalkotott mindenek előtt, úgy a mennyek mint a föld megteremtése előtt!
Sőt a vilagot az Fiú altal teremtette aki az Ő szavat képviseli, Ő csak szólt és lett, vagyis a fiú csinálta!
Példabeszédek 8-ból amiben a Megváltó üzen Salamon példapeszédein keresztül, decamúgy az egész Példabeszédek 8 róla szól:
22 Az Úr az ő útának kezdetéül szerzett engem; az ő munkái előtt régen.
23 Örök időktől fogva felkenettem, kezdettől, a föld kezdetétől fogva.
24 Még mikor semmi mélységek nem voltak, születtem vala; még mikor semmi források, vízzel teljesek nem voltak.
25 Minekelőtte a hegyek leülepedtek volna, a halmoknak előtte születtem.
26 Mikor még nem csinálta vala a földet és a mezőket, és a világ porának kezdetét.
27 Mikor készíté az eget, ott valék; mikor felveté a mélységek színén a kerekséget;
28 Mikor megerősíté a felhőket ott fenn, mikor erősekké lőnek a mélységeknek forrásai;
29 Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentomait:
30 Mellette valék mint kézmíves, és gyönyörűsége valék mindennap, játszva ő előtte minden időben.
31 Játszva az ő földének kerekségén, és gyönyörűségem[et] [lelve ]az emberek fiaiban.
32 És most fiaim, hallgassatok engemet, és boldogok, a kik az én útaimat megtartják.
33 Hallgassátok a tudományt és legyetek bölcsek, és magatokat el ne vonjátok!
34 Boldog ember, a ki hallgat engem, az én ajtóm előtt virrasztván minden nap, az én ajtóim félfáit őrizvén.
35 Mert a ki megnyer engem, nyert életet, és szerzett az Úrtól jóakaratot.
36 De a ki vétkezik ellenem, erőszakot cselekszik az ő lelkén; minden, valaki engem gyűlöl, szereti a halált!
A világossag, az Törvények a Tora vagyis a Megváltó!
A Megváltó a Törvény(Tora) nélkül hazugság!
Aki a fenti fejezetet az Írasból elolvassa és meg is érti, akkor világossá kell válnia az ember számára hogy a vallások a kereszténység is átveri a világot!
Ez volt az ó testamentum és nézzünk meg most ugyanezt az úgynevezett "új" szövetségben is:
János1 1:5, de az egesz fejezet erről szól amúgy:
1 Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
2 Ez kezdetben az Istennél vala.
3 Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.
4 Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;
5 És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt
A Teremtőtől való ige, igazság, bölcsesség, tudás = törvények,parancsolatok, rendeletek=Tora = Megváltó!
#21 Akkor hajrà tartsd be mind a 613 törvényt es ne vetkezz mert elkárhozol.
Törvény ölni fog téged meg Isten is vádolni fog téged ha csak a törvényeit nézed.
Közben ozvegyek, raszorulok ehen halnak amig te a torvennyel viaskodsz nehogy elkarhozz. Inkabb segiteni kellene raszorulokon mert mozes torvenyeivel kitorolheted a feneked ha a szegenyek miattad ehenhalnak. jezus sem a torvenyt szereti tudtommal hanem adakozast
#22 és #23
Pontosan azért ilyen a világ, tele éhezőkkel és nélkülöző árvákkal mert elfordult az Atyatól, az Ő szavától és emberi rendelésekhez fordultak! A vilag minden országa és azoknak alkotmanya vezetősége vagyis a politikája szembe megy az Atya szavával! Pénzsóvarok, kapzsik, kevélyek,maguksz szeretők , vilaghatalmi elit es csicskásai a millárdos üzletemberek es a világ kormányainak milliárdos politikusaik és strohmannjaik monumentális vagyont halmoznak fel a keresztény állami vezetés nevében, és tesznek tönkre társadalmakat és országokat tartva ezért a nyomoruság legalacsonyabb szintjén, nem felnek soha semmilyen időben sajat orszagaiknak népet is hazugságban tartani és kifosztani!
Ezt mondja az Atya erről, es ezertvis majd megkapja méltó büntetését a vilag:
Zsolt 146:9 Megoltalmazza az Úr a jövevényeket; árvát és özvegyet megtart, és a gonoszok útját elfordítja.
Mal 3:5 Mert ítéletre indulok hozzátok, és gyors tanú leszek a szemfényvesztők ellen, a paráznák és hamisan esküvők ellen, és azok ellen, akik megrövidítik a munkásnak bérét, az özvegyet és árvát, és akik nyomorgatják az idegent, és nem félnek engem, azt mondja a Seregeknek Ura.
Ez lesz , már nem is oly sokára és ideje is lesz végre!
És te az Atyát és az Ő szavát,a Megváltót hibáztatod a sok nyomoruságért amit az ember keresett azzal.magának hogy elfordult az Atya parancsolataitól mert odafordultak mesékhez, a vallások hazug az igéket az igazságából kiforditó teologiákhoz, filozófiákhoz, a tudoman hazugságaihoz, a politika hazig elveihez!
Préd 7:29 Hanem lásd, ezt találtam, hogy az Isten teremtette az embert igaznak; ők pedig kerestek sok kigondolást.
2Tim 4:3 Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat(,egyházak,vallások,kereszténység) mert viszket a fülük;
2Tim 4:4 És az igazságtól elfordítják az ő fülüket, de a mesékhez oda fordulnak.
Mesék: vallási egyházi teológia, filozófia, dogma.
Tudomany : nasa, űrkutatás, geológia, stb...
És te beszélsz orbitális hülyeségeket #22-23 -as, akinek halvány büdös fogalma sincs az Írasokról ami az Atya üzenete, és annak jelentőségéről!
Előbb kútatni kell az Írasokban szorgalommal tiszta szível , és hátrahagyva a világ hazugságait!
És akkor talán megérted a 613-at is, mert jelenleg halvány büdös fingod sincs hogy mit foglal magába!
Csak ontod borzalmas butaságaidat amiket a világ szennyéből csipegettél fel az életed során!!! HalleluYah
#24 Nagyon beégtél mert ezer éve óta ismerem bibliát és azt is ahonnan jöttél (yahuah utja/info bubble)
Árvákat nem érdekli a mozesi törvény ők ezzel nem laknak jol , ahogy raszorulo se lakik jol vele. Nem erted hogy aki a torveny alltal akar megigazulni az elkarhozik??? De te csak haladj tovább a halál útján majd rájössz
#18.
"Mutassátok meg az Írásból(biblia) hol esik szó konkrétan a karácsonyról, a télapóról, a szilveszterről ,a vasárnapról, a húsvéti nyúlról a tojásaival egyetemben!"
Karácsony: Az evangéliumokban Mária előélete és Jézus fogantatása után közvetlenül az első karácsony van terítéken.
Télapó: Hívő keresztény nem foglalkozik a Télapóval, meg a Hóleánnyal. Ezek a szekuláris, meg antiteista politikai vezetések alatt képződtek. A kereszténység által is erőteljesen meghatározott kultúrákban a keresztény ünnepe (is) fontosak. Ilyen Szent Miklós püspök napja is. Viszont ők antiteisták (miden vallást és hitet, így a kereszténységet is ellenzők) voltak. Sokáig paradoxon volt az összes ünnepük, aztán kifundálták, hogy csinálnak világi ünnepeket, de az a kutyát se érdekelte, mert semmilyen mélyebb tartalmuk nem volt és még csak hagyományok sem kötődtek hozzájuk. Legvégül arra jutottak, hogy: "Egye csuda, a világi ünnepek mellé lekorcsosítjuk a legmeghatározóbb vallási ünnepeket, vallástalanná téve azokat". Végül megalkották keresztény ünnepek közül a fenyőünnepet, szeretetünnepet (előbbi keleten, utóbbi nyugaton volt inkább), a Télapót és a Hóleányt, a nyusziünnepet, a szerelemünnepet (ezt is főleg nyugaton), meg egy rakat mást is.
Egyébként Szent Miklós napjára hogy a túróba akarsz bibliai igét, ha Szent Miklós a bibliai idők után élt?
Szilveszter/újév: Abszolút világi ünnep. Semmi köze a valláshoz. Egy vallási irat miért írna olyanról, ami nem a valláshoz kötődik? Egyébként minden vallásnak, többek között a zsidóknak (ros hasna) is volt újéve. Ez vallástól független.
Egyébként az újév a katolikusoknál Szűz Mária Isten anyjának az ünnepe. Szerintem ezzel a kijelentéssel minden kereszténynek egyet kell érteni.
Vasárnap: Jézus vasárnap támadt fel és az ókeresztények is ekkor gyűltek össze. Pál apostol is szombaton téríteni ment a zsinagógáknak, vasárnap pedig gyülekeztek a keresztények.
Húsvét: Jézus feltámadása.
Tojás: Zoroasztriánus eredetű. A zoroasztrianizmus a kereszténység egyik legközelebbi "testvére", illetve hagyomány is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!