Súlyos bűnt követtem el? Áldozhatok az éjféli misén?
Tegnap gyóntam. Nagyon begurultam, mert nem lehetett olyan karácsonyfadíszt kapni, amilyet akartam, nem sikerült az étel, amit csinálni akartam, a családom meg feszült volt az ünnepek miatt és felkaptam a vizet, mocskosul el kezdtem káromolni az Istent, olyanokat ordítottam, hogy r*hadjon meg, gyűlölöm, eladom a lelkem a Sátánnak és hogy szívesen megölném őt, aki megváltott engem. :'-( A családom próbált nyugtatni, erre a családommal is elkezdtem ordibálni és szidni őket. :'-( Pedig nagyon szeretem Istent is és a családom is, csak a harag, a mérhetetlen indulat és a düh beszélt belőlem. Szörnyűen megbántam már utána is a tetteim.
Áldozhatok? Mit tegyek?
#13.
Nem tudom eldönteni, hogy egy antiteista provokátor vagy, vagy egy jehovista, vagy egyszerűen csak nem vagy jártas a teológia terén.
Először is a keresztény karácsonynak semmi köze nincs a szaturnáliához, már csak azért sem, mert az egyik dec. 25., a másik dec. 17.
A sol invictus ünnepéhez van köze, mivel az tartott dec. 25-ig (a rómaiaknál is szinte már az volt a jeles nap, amikor nem volt valamilyen ünnep vagy fesztivál). Ez nem római ünnep volt, hanem a Mithrász és a Nap kultuszához kapcsolódó.
Másrészt attól még nem ugyanaz az ünnep, hogy a dátum egyezik (ráadásul nem is teljesen, mivel a sol invictus dec. 24-25., a karácsony dec. 25-26.). Minden nap valamilyen közösségnek ünnepe van és minden nap szinte több száz is egyszerre, mégis mást-mást jelentenek.
Egyébként már előtte is voltak olyan ókeresztény közösségek, kik ekkor tartották a karácsonyt (Jézus születésének ünnepét), ugyanis, ha megnézzük, a bibliai próféták fogantatásának napja és a haláluk napja megegyezik. Ebből adódik, hogy Jézust nagypénteken kezdte el Mária a szíve alatt hordani. Ebből ki lehet számolni, hogy mikor is lehetett a születés (+ 9 hónap). December-január, pont, amikor a karácsony van. Egyébként más iratok is arról tanúskodnak, hogy Jézus a sátoros ünnep és a zsidó újév után született. Később a pogány ünnepek ellensúlyozása csak még egy ürügy volt, hogy ezt tegyék meg hivatalosan.
Szerintem csak olvasd el a nevét, eléggé sokat mond a "black", egyszerűen csak egy sátánista.
Mutassátok meg az Írásból(biblia) hol esik szó konkrétan a karácsonyról, a télapóról, a szilveszterről ,a vasárnapról, a húsvéti nyúlról a tojásaival egyetemben!
Ha ezt a bibliából igékkel alátámasztjátok, akkor minden elismerésem kedves felebarátaim!
Igen, a sötét színt nem Isten teremtette, a fekete egyszerűen a fény és minden szín hiánya, a hiányt nem lehet teremteni. Sőt Isten ezt mondta:
"a világosság a világba jött, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mivel cselekedeteik gonoszak voltak"
Láthatóan többeknél jól rátapintottam valamire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!