Isten egy mindenható szörnyeteg valójában?
Vasárnap a misén elgondolkodtam ezen a dolgon. Isten ugye mindig is létezett. A nagy kezdetektől. Ő volt mindig is. Az emberiség előtt több milliárd év élt már. És akkor keveset is mondtam a végtelenhez képest ugye.
Ha picit is hasonlít az emberekhez, akkor halálra unhatta magát. Ennek elkerülése miatt ki tudja hány dimenziót, világot csinálhatott. Viszont ha még akkor nem is voltak emberek, hogy lehet olyan mint mi? Nem lehetnek ugyan olyan érzései egy nagyhatalmú örökkévaló lénynek, mint egy embernek. A mi időnk véges és semmik vagyunk. Végülis Isten egy hatalmas mindenható örökéletű valami a dimenziók között. Ha tényleg teremtett több milliárd világot akkor lehetetlen, hogy most csendben nézze ezt az egy földet. Amióta a föld létezik, csak ül és néz? Az ószövetségben lévő mészárlásai pont azt erősítik meg, hogy amit ő megteremt egy pillanat alatt, ahhoz nem fűzi olyan szeretet mint mondjuk egy embert a családjához vagy a szerelméhez. Ő csak megteremt és kész. Nem köti semmi hozzánk. Viszont megteremtette az angyalokat. Lehet a világunkat csak az angyalok felügyelik? Kitudja nekik mekkora hatalmuk van. Lehet ők hozták létre Jézust és adták neki utasításba a dolgot.
A lényeg, hogy az az Isten lehetetlen, hogy egy kedves szerető valaki legyen, aki mindig figyel minket. Ráadásul halálunk után vár minket. Márcsak azért is amit az elején írtam. Egy örökké való bármit megteremtő lény. Nekünk embereknek korlátozott érzéseink vannak. Lehet neki milliószor több van, vagy egyáltalán nincs. Lehet egy feladata van, és az a teremtés. Megy teremt. Megy teremt. Megy teremt. Nincs köztünk és nem is lesz.
Erről a gondolatmenetről mi a véleményetek?
"Az idő még Istennél is öregebb"
Jesszusom :( Muszáj égetned magad?
"Lehet az idő Isten"
Aham, és az időben van információ, mi?
"Azonban a bálványait, az órákat megteremtettük, hogy imádhassuk"
Hmmm, dílered számát megadod?
"Azonban az a része senkit nem érdekel, hogy milyen lehet az Isten gondolatmenete? "
De, csak nem te fogod nekünk leírni:)
"És mielőtt megteremtette a földet mit csinált sok sok évig? Az univerzumot? Oké, mondjuk volt az is egy hét. És azelőtt több évig?"
Képtelen vagy felfogni, hogy Isten nincs az időbe zárva, így nála minden örökkévalóságban jelen van?
"Ő általa kapott életet akkor. Mindenki tudja, hogy született jézus. Értsétek jól."
Értsétek jól=még a saját gondolatodat sem tudod megmagyarázni. Jézus csak a megtestesülése az örökkön létező igének. Sajnos még a testi és a szellemi állapotot sem tudod megkülönböztetni, ezért kevered a szellemi világ tulajdonságait a fizikaiéval.
Milyen kötekedős keresztény. 😁
Kár, hogy 0 fantázia.
Imadkozok az időhöz, hogy békére lelj.
Én volt amikor úgy képzeltem, hogy Isten egyetlen sejtjében élünk egy Földnek nevezett neutronon, és azért kell jónak maradjunk, hogy a földet ne fertőzzük meg mint egy vírus, ami amit már tönkreteszunk és átterjedjünk máshová.
Isten ura az időnek is. Csak ő tudja az Időt az órát.. Krisztus is ezt mondta.
Vidiripi
"Milyen lény lehet az, ami élvezettel nézi végig mások szenvedéseit úgy, hogy tehene ellene, de mégsem tesz?"
Olyan lény amely tiszteletben tartja a szabad akaratot!
És olyan aki abszolút szuverén!
Kérdező!
Neked se lehet valami szuper életed ha az jelenti a csúcsot hogy itt élvezkedsz másokon!
Ahogy te fogalmazol, elég fantáziátlan az életed!
Csak kiváncsi voltam ki mit gondol. Nem kell hisztizni meg visszatámadni. 😂
Én szeretem az életem és ez a fontos. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!