Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit ír pontosan a Biblia a...

Mit ír pontosan a Biblia a válásról?

Figyelt kérdés

Benne van explicit módon, hogy egy házasságot nem lehet felbontani? Úgy emlékszem a zsidó férfiaknál az Ószövetségben volt ilyen elbocsátó levél, amit adhattak a feleségnek, szóval akkor még lehetséges kellett legyen.

Az Újszövetségben ez megváltozik és ha igen pontosan hogyan? Tudom, hogy esketésnél mondják, hogy "amit Isten egybekötött, ember ne válassza szét", de ez milyen kontextusban hangzott el?

Meg miért van az, hogy a katolikusok nem bontják fel a házasságot, a protestánsok és ortodoxok viszont, ha jól tudom igen, hiszen mindenki a Bibliára hivatkozik.

2021. dec. 18. 20:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Ha elválnak és mindegyik ujrahazasodik akkor mozaikcsakad lesz. Még a szülő míg életben van fizethet a koyke után gyerektartást meg a gyerek míg él kotehes látogatásra nenni. Azon gondolkodom jól teszi a katolikus egyház ha tiltsa a vajat és a házasság előtti sexet.

Keresztény kálvinista vagyok és nem tudom mit tennék azokkal akik leányanyát meg mozaikosoj

2021. dec. 22. 20:06
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem volt hülyeség a Magdolna otthon és a gyerekeket keresztény katolikus család nevelte fel.

Minden megszűnt ami jó.

2021. dec. 22. 20:07
 13/13 anonim ***** válasza:
Tiltja. Ilyen egyszerű.
2021. dec. 23. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!