Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok, mi az az égbekiál...

Katolikusok, mi az az égbekiáltó bűn?

Figyelt kérdés

A nagymamám ezt mondta rám, mert meleg vagyok.

Akkor az, hogy mellé vagyok, súlyosabb bűn, mint pl ha valaki prostituált?

2021. nov. 29. 13:27
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
71%

Vannak akik szerint igen.

Másik kérdésnél arra jutottak hogy a melegséget nem ítéli el az egyház amíg nem fekszel le egy másik férfival.

Bár szerintem akkor se lenne "égbekiáltó" bűn.

A listákon sincsen rajta. Tízparancsolat sem mondja ki például.

2021. nov. 29. 13:32
 2/29 anonim ***** válasza:
27%
Homoszexualitás égbekiáltó bünnek számít álltalában
2021. nov. 29. 13:48
 3/29 anonim ***** válasza:
81%
2021. nov. 29. 14:05
 4/29 anonim ***** válasza:
70%
A 2. kérdésre: igen, az Egyház tanítása szerint súlyosabb
2021. nov. 29. 14:07
 5/29 anonim ***** válasza:
16%

az hogy már egy tucat kérdést feltettél már... ne akard a kereszténységet meggyőzni! nem vagy rá képes sosem lesztek rá képesek!

az nem bűn hogy ilyen vagy de az már jóval nagyobb bűn ha arról akarod meggyőzni a népet hogy milyen jó ez a dolog!

10 parancsolat!

1. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! (égi parancsolat)

2. Isten nevét hiába ne vedd! (égi parancsolat)

3. Az Úr napját szenteld meg! (égi és földi parancsolat)

4. Atyádat és anyádat tiszteld! (földi parancsolat)

5. Ne ölj! (földi parancsolat)

6. Ne paráználkodj! (földi parancsolat)

7. Ne lopj! (földi parancsolat)

8. Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy! (földi parancsolat)

9. Felebarátod házastársát ne kívánd! (földi parancsolat)

10. Mások tulajdonát ne kívánd! (földi parancsolat)

a különbség a födi és égi közt hogy;

az égi vallási parancsolat

a földi pedig minden olyan káros dolog ami beszennyezi az emberi lelket elmét és testet!

na most paráználkodás elég sok mindenre kiterjed... lehet értelmezni úgy is hogy minden homoszexualitás kapcsolat annak számít mert csak a vágyak kiéléséről szól nem terem belőle gyermek! viszont akkor mi van ha van egy véranya illetve örökbefogadás? (igen attól még nem a szerelmükből hozták létre de együtt élnek egy "családban"

sajnos az árva házak nem a legjobbak ennyi erővel egy normális meleg párnak is oda lehetne adni minthogy ott nyomorogjon!

de az 1000% ha lobbi tag vagy akkor a pokolra kerülsz! :)

2021. nov. 29. 14:59
 6/29 anonim ***** válasza:
67%

5.

A ne paráználkodj azonban arra is érvényes hogy házasság előtt ne feküdj le a pároddal (nemtől függetlenül, főleg ha csak élvezet a lényeg és nem akarnak gyereket).

Ezt akkor nem kéne hasonló mértékű bűnként kezelni mint a melegséget?

2021. nov. 29. 15:05
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
6: láthatod, a 10parancsolatból nagyon kevés van égbekiáltó bűnként kezelve
2021. nov. 29. 15:10
 8/29 anonim ***** válasza:
23%

7.

De most ugyan arról a bűnről beszélünk csak más milyen formájában. Az egyiket mégis nagyon ellenzik a másik pedig szinte természetes dolog.

2021. nov. 29. 15:15
 9/29 anonim ***** válasza:
11%

6 a ne paráználkodj nem a a házasságra kell érteni hanem a kéjsóvár dolgokra pl mint sodoma és gomora remek példa a paráználkodás bűn reprezentálására ahol már a főtéren és a palotában tartottak orgiákat!

vannak olyan dolgok amiket az ember az embersége miatt nem tud megcsinálni!

az erkölcs azt diktálja hogy szex az mindenképp két olyan ember közt legyen akik szeretik egymást és valós kapcsolatban vannak nem pedig ilyen 1-2-3 éves futó kapcsolatokban! szerintem ez a "bűn"...

minden esetre mi a különbség két olyan személy közt akik megfognak házasodni és végig együtt vannak és előtte nem is voltak mással? meg ugye ők ketten akarnak gyereket csak nem most mert még fiatalok hozzá a gyerek pedig felelősség! és szerintem sokkal rosszabb úgy bevállalni gyereket hogy nem tudod felnevelni!

2021. nov. 29. 15:51
 10/29 anonim ***** válasza:
83%
3-as lapján a homoszexualitás olyan mint a gyilkosság és a kíméletlen rabszolgatartás? Őszintén megdöbbentem, hogy katolikusok ilyet leírtak, pedig katolikus vagyok, nem is tudtam ilyen szigorú ez.
2021. nov. 29. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!