Görögöknél vannak még, akik hisznek az antik görög istenekben (Zeusz, Héra, stb.)?
Jajj, Anjutca...
Mi bajod van minden más Istennel? Neked minden és mindenki démon...
Akkor bennük hittek, statisztikailag kicsi az esélye, hogy van, aki ma is bennük hisz, de vannak természeti népek, akik nem keresztények.
Persze azért annyira nem zavar, hogy menj hittéríteni...
De nem érted meg hogy azok nem istenek voltak hanem a sátán démonai és az emberekkel való gyerekei? A biblia is ír erről. Asatan azért csinálta hogy azokat tartsák isteneknek.
Az ortodox al és a katolikus sál.az a bajom hogy nem keresztény Reformátusak.
De itt nem ez a téma. Itt az a téma hogy a görögök ortodoxok ami ha nem is igaz vallás de lagekabb Istenben és Jézusban meg a Szentháromság van hisz és mindenütt,a buszokon is olyanoknak az ikonjai vannak akik életüket adták Istenért nemhogy démonokat imadjanak. Légy nyugodt, ebbe biztos vagyok hogy nem léteztek istenek csak a sátán cselvetése és más oldalakon is leírom hogy az emberek tudják. Ha magamat nem tudom megmenteni és az üdvösségre vinni de mást igen. És kötelességem a sátán cselvetéseitől felfedjem.a fátylat. Én ebbe biztos vagyok és akkor se fel ék ha maga a sátán állna előttem mert neki is a szemébe mondanám amit itt leírtam és hogy 10 éves korom óta tudom hogy a mitológiai istenek hazugság.
Természetesen vannak:
A legtöbb pogány vallásnak a mai napig vannak követői. Dániában élek, ahol találkoztam egy Ásatrú (vagyis az északi népek hitvilágát életben tartó gyülekezet) hívő férfival, aki meghívott Reykjavíkba, hogy vegyek részt az egyik ünnepségükön. Fantasztikus élmény volt, pláne, hogy eleve imádom az északi hitvilágot és mitológiát. Utoljára akkor éltem át hasonlót, amikor részt vettem egy budhista szertartáson.
(Anjutca-val senki ne foglalkozzon, egy ostoba valláskárosult bigott szegénykém, biztos retteg a Pokoltól, holott oda fog kerülni, hehe.)
6 mondjunk az ugyan ugy Zeusz 😂😅 szoval…
Anjutca Itt csak te vagy buta és teged néz le mindneki… magad alatt vágód a fat sajnos…
Kérdező nem igen… tudni illik mikor roma ketté szakadt akkor jött létre kelet romai birodalom vagy bizánci birodalom amiknek fő helye Görögország és Törökország lett!
Na most mivel görög romai birodalom ezért keresztények voltak! A romaiaknál a vallás nagyon fontos volt keresztényként meg még fontosabb és ortodoxok voltak a görögök meg maga a bizánci birodalom is! A görögök nagyon nagy százaléka ortodox! 98%! A maradék torok iszlám valamint keresztény illetve nem vallásos! De a görögöknél alapból máshogy van az olimpuszi istenek! Nekik ez már inkabb kulturális történelem mintsem vallás! Ne hiszem hogy akad ilyen mert már kb 1000 éve ortodoxok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!