Jehova tanúihoz érdekből megéri beállni? Mennyire támogatnak és ki lehet-e szállni anyagi veszteség nélkül?
Amiket az interneten és itt gyiken olvasgattam róla engem meggyőzött, hogy szekta. Manipulációval működik, legjobban az MLM rendszeréhez hasonló a csapat morál.
Távolabbi ismerőseimet érinti a dolog, fiatalkorúak még, de megkeseríti őket, hogy a szüleik rájuk erőltetik. Tőlük hallottam, hogy azért nem válnak el a szüleik, mert az apa eltűri a felesége vallási hovatartozását, mert becsúszik az anyagi segítség bőven.
JT.-k, nem váltak ki egyetlen más vallásból sem.
Az első századi keresztényi hitet gyakorolják, mivel az a mérvadó.
Meg kellene vizsgálni, miért és hogyan alakult ki a I.sz.-i kereszténység.
Ha azt nézzük, hogy az első század végére, eléggé kialakult a hitehagyás a Jézus által alapított kereszténységben. Miért van ennyi "keresztény" felekezet? I. században csak egy keresztény hit létezett. Sok embernek elkezdett tetszeni, mivel "új" hit volt. Kezdtek özönleni, velük együtt a kultúrájuk, -tehát a korábbi pogány hitnézeteik is- megmaradt a gondolkodásmódjuk mert nem változtatták meg, ahogy erre fel is lettek kérve.(Róma 12:2; Kolosszé 2:4,8.)
Ahogy kezdtek kihalni az igaz keresztények, és persze az apostolok, úgy vették át a hatalmat az újak.(Cselekedetek 20:29,30. 2Timóteusz 2:17.)
Elkezdődött a gyom együtt növekedni a búzával. A IV.-ik századra már állam vallás lett Rómában. Ez a kereszténynek mondott vallás (Római) lett a világ legelső keresztény SZEKTÁJA! (És ezt ott is tudják...)
Hogy miért? Spiritizmust gyakorol, bálványimádó, pogány ünnepeket tart, háborúkat, világi kormányzatokat támogat, hazudik Istenről, stb. És mindezeket "Isten nevében teszi". Legalább is, az ő istenének a nevében...
Aztán kiváltak belőle kisebb, nagyobb csoportok. Különféle egyházzá alakultak, rendekké, és keresztény irányzatokká. Tehát, mint egy rákféle, szaporodott!
Sok esetben, -magukat kereszténynek mondott egyházak, felekezetek-
nem tudnak megegyezni a saját hitnézeteiken! Nincsennek egységben sok dologgal kapcsolatban...(1Korintusz 1:10)
Nem a #13 vagyok
Tessék:
Amúgy meg én is egy olyan fiatal, 16 éves srác vagyok aki nem akar ebben benne lenni. És igen, szigorú. De falra mászok amikor hülyeségeket hordanak össze róla mert hallotta a barátja ismerősének az ismerősétől hogy ez meg az van
A "vének" "kisegítő szolgák" semmiféle anyagi juttatást nem kapnak.
Nem papok...😊 A gyülekezet oktatása önkéntes! (Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!😊) A rezsi van összedobva, ha mégis több a bevétel, akkor elkülönítik. Ezekből az adományokból van nyomtatva a kiadvány. Máté 24:14.
Mindenki annyit ad, amennyit akar. Nincs kötelező összeg, és ráadásul anonim.😉
Meggyőztetek, tényleg nem szekta. A mai világban, ha lenne melléknevesített formája a szektának akkor azt használnám a jehovákra. (Nem: szektás, hanem inkább olyan formában, mint: szektára hasonló, olyan, mint egy szekta) Mivel én úgy gondolom, hogy az igaz hitet úgy lehet gyakorolni, hogy nem kell nemet mondani a világi dolgokra, csak megkell találni a közepútat. (Természetesen ezt nem tapasztalatból mondom, hanem rálátasomból. Ha vallási nézetet kellene válasszak, akkor valahol az Amishok és Buddha életútja közepe lenne). De az amishokat is szektának neveztem volna eddig, és természetesen a kereszténységről nem is vitatkoznék.
Visszatérve, ilyen formában szép dolog, de amíg meggátolja az egyensúlyban lévő földi életet, addig nekem ellentmond a normalitásnak.
Ismerősömnek az ismerőse pedig valós sztori, a pénzes részéről nem tudnék érdemleges vitát nyitni, de arról igen, hogy mennyire rossz hatással van ez a nevelésükre, és a szocializációjukra.
16.
A Jehova név, a Biblia Istenének a neve.(Előidézi hogy legyen. Tévesen mindenhatónak, vagy teremtőnek fordítják. Pedig azokon a nyelveken amin íródott a Biblia, ezekre a jelzőkre más kifejezés volt. A személynevét kell használni Istennek. Indiana Jones és a végzet temploma. 2. akadály, Isten neve...😁 [link]
A történet, gondolom nem érdekel, hogy miért ez a neve ennek a vallásnak.
És persze a története sem. Pedig 3500 évesek a gyökerek...
Kérdező.
A kérdésem az, hogy Jézus tanításait elfogadod e?
Nem az emberi hagyományok alapján, illetve saját elképzelés által kell imádni Istent! Azt Ő mondja meg, hogyan kell. Aki eltér ettől, az nem az igaz Istent imádja...
Jézus is úgy imádta a teremtőjét, ahogyan Ő (Jehova Isten) kérte.
"JT.-k, nem váltak ki egyetlen más vallásból sem."
Dehogy nem, a millerizmusból váltak ki a 19. század végén.
"A Jehova név, a Biblia Istenének a neve."
Nem, ez egy nőnemű mű szó, Isten neve a Bibliában Elohím és JHVH.
"Pedig azokon a nyelveken amin íródott a Biblia, ezekre a jelzőkre más kifejezés volt."
Nem ismered a Bibliát sajnos, mert a zsidók az eredeti héber írásokban az Adonájt használták, ami Urat jelent. Egyébként ebből alakult ki a téves Jehova műszó is, mert egyszerűen összeolvasták a kettőt a hozzá nem értők.
"Indiana Jones és a végzet temploma. 2. akadály, Isten neve..."
Úgy tűnik, hogy a jehovásoknak Isten szava és az igazság helyett már a holliwood-i filmek számítanak. Elég szomorú, bár jól mutatja, honnan jöttek.
"És persze a története sem. Pedig 3500 évesek a gyökerek..."
Még 350 éves sincs, nemhogy 3500. A szektátok a 19 század végén alakult, amikor többen kiváltak a millerista, adventista mozgalomból.
Elfogadom Jézus tanításait, de valahogyan még is jobban megfognak a keleti vallások, pontosabban azok, akik Istent sem imádják, nem, hogy hamis isteneket.
Jézus tanításaival viszont úgy tudok egyetérteni, hogy magaménak is érzem, de nem tudnám hozzá igazítani sem az életemet. A zen-t meg az eszemmel szeretném követni. És nem gondolkodni semmi valláson, imádságon, dogmán, ha az nem szükséges. Élni az életet, ami itt a földön megadatott.
Köszi a válaszokat, de kezdem úgy érezni, hogy átment ez már meggyőződésbe és írta is valaki, hogy egyetért velük, de nem követné őket.
Nekem pozitívabb irányba változott meg a véleményem róluk, de amilyen ingerek érnek a jehova tanúiról gyakorlatban engem azok meg párhuzamosan taszítanak, és nem lehet az ellenkezőjéről meggyőzni. Hamarabb élnék teljes aszkéta életet, mint, ahogy buddhát is említettem az élete közepén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!