Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztyének, akik vártak a...

Keresztyének, akik vártak a házasságig hogy éltétek meg az első együttlétet?

Figyelt kérdés
Mesélnétek róla? Olyan volt, amilyennek képzeltétek? Megérte várni?

2021. nov. 21. 23:42
 1/10 anonim ***** válasza:
37%
Nem vagyok házas, de érdemes addig várni. A szüzességből csak egy van és azt nem mindegy kinek adod.
2021. nov. 21. 23:51
 2/10 anonim ***** válasza:
22%
Egészen más volt,mint hátulrók.
2021. nov. 21. 23:59
 3/10 anonim ***** válasza:
22%
hátulról
2021. nov. 21. 23:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én vártam. Kár volt, a volt férjemmel borzasztó volt a szex. A válás fő oka ez volt.
2021. nov. 22. 01:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Tök mindegy, hogy várnak vagy sem, ha meg van arról győződve pl a csaj, hogy a srác az igazi, akkor is hozzá fog menni, ha még a házasság előtt derül ki, hogy kretén az ágyban.
2021. nov. 22. 06:03
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
(Nem nekem szól a kérdés, de én nem vártam; és nem a férjem volt az első, és egyáltalan nem bántam meg azt sem. Nagyon nem bántam meg, hogy szembementem az egyház "tanításával". Es nem igaz, hogy így nem értékelem a férjemet, hogy már akkor csak hűtlen természetű ---va lehetek a házasságban, vagy hogy nem különleges vele élnem. Mindenki maga döntse el - aki akar, az nyugodtan várjon, de ne higgyétek el a horrormeséket, hogy majd elhasználódik a testünk, meg a szüzesség olyan különleges dolog, csak annak szabad odaadni bla-bla. Több, mint húsz év házasság távlatából mondom. Ha két ember szereti egymást és vigyáznak arra, amire vigyázni kell, akkor nagyon jó. Ez a normális emberi élet része.)
2021. nov. 22. 11:55
 7/10 anonim ***** válasza:
35%
#6 kérdezd meg Istent erről, hogy hogy gondolja és hogyan teremtette ezt.
2021. nov. 22. 12:25
 8/10 anonim ***** válasza:
95%

Le vannak ragadva az emberek annál, hogy a szex az csak pusztán testi jóllét.

Nem tudjátok-é, hogy a ti • testeitek a Krisztusnak tagjai? Elszakítva hát a Krisztus tagjait, paráznának tagjaivá tegyem? Távol legyen.

Avagy nem tudjátok-é, hogy a ki a paráznával egyesül, egy test • vele? Mert ketten lesznek, úgymond, egy testté.

A ki pedig az Úrral egyesül, • egy lélek ő vele.

Kerüljétek a paráznaságot. Minden bűn, melyet az ember cselekszik, a testen kívül van, de a ki paráználkodik, a maga teste ellen vétkezik.

Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, • a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi † vagytok?

Mert áron • vétettetek meg; dicsőítsétek † azért az Istent a ti testetekben és lelketekben, a melyek az Istenéi.

1Kor 6,15-20

2021. nov. 22. 12:50
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Itt a paráznaság a szexuális bűnökre utal, házasságtörés, elvált nővel való közösülés, homo, leszbi, állatokkal, házasságon kívül stb
2021. nov. 22. 12:51
 10/10 anonim ***** válasza:
76%

Itt általában két eset lehetséges:

1: elvannak a langyos limonádéban, míg meg nem unják (úgy 40 éves kor körül),

2: vagy már eleve csúnyán rajtavesztenek.

De akkor a vallás azt mondja, hogy ez a te kereszted, ezt viselned kell.

Eleve a vallásban nem is szeretik annyira, ha igazán jó a szex. Akkor nincs annyira szükségük az istenre.

2021. nov. 22. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!