Anonym Keresztények léteznek vagy csak én találtam ki valami újat?
hát szerintem te vagy kreatív :)
bár amilyen sok őrültség létezik manapság ki tudhatja...
"Anonim ..." azért szokott létezni, mert mondjuk titokban, őszintén, esetleg nevedet sem felvállalva tudsz ...-ságodról vallani a hasonló helyzetben levők előtt.
Régebbi korokban biztosan voltak anonim keresztény klubok, de mióta nem küldik máglyára a másképp gondolkodókat kevesebb szükség van arra, hogy rejtőzködjenek.
van olyan keresztény egyházi teológiai irányzat, ami használja ezt a fogalmat
szerintem hibásan
Vannak akik azt gondolják, maguknak megtartják a hitüket, hisznek a maguk módján, nincs szükségük az egyházra stb.
Ez alapvetően ellentétes a Jézus tanításával.
Nem attól lesz valaki keresztény, hogy tisztességesen él, hanem hogy Jézust követi. (Maga a szó is ezt jelenti.) Jézust pedig nem lehet magányosan követni. Szükségünk van arra, hogy valahol halljuk a Jézusról szóló igehírdetést, hogy más keresztényekkel közösségben lehessünk, egymás hite által is erősödhessünk. Keresztényként nem önmagad kell legyél, hanem az, akivé Isten akar formálni, és ehhez a közésségre is szükség van. Természetesen otthon is lehet (kell) imádkozni, Bibliát olvasni, de ez nem pótolja a gyülekezet közösségét, a beszélgetést, közös igeolvasást, hallgatást, éneklést, közös imádságot. Olyan ez mint a tűzben égő fadarabok. Ha kiveszel egy fát a tűzből, az hamar kialszik.
A szekták persze más kérdés. Ahol a Bibliával ellentétes tanítás vagy gyakorlat van, az romboló.
Keresd meg azt a gyülekezetet, egyházat, ahol jól érzed magad az emberek között, és ahol megérted Isten szavát.
Épp az a szektás, amit te kitaláltál.. :)
Mindig így kezdődött, valakinek nem tetszettek az egyházak/gyülekezetek és elkezdte saját kis csoportba szervezni az embereket.
Lehet, hogy ráéreztél valamire, de a fogalom létezik, szóval nem te találtad ki.
Azokat az embereket nevezik anoním keresztényeknek, akik elvileg nem hívők, lehet, hogy nem is tudnak Krisztusról, de a keresztény (vagy inkább természeti) törvény szerint élnek. (Pl. segítik embertársaikat, nem törnek házasságot, stb.)
Bocs, ha már valaki megírta, de nem olvastam végig a válaszokat.
Én is ilyen vagyok.
még...
sajnos.:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!