Katolikus iskolába járok de nem vagyok már keresztény. Mit csináljak?
Nagyon idegesítő. Minden nap reggel 30 perc áhitatot végig kell hallgatni, és meg játszani a szentet. Ma ebédkor apáca állt előttem a sorban,és elkezdett beszélni nekem Jézusról. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az osztállyal minden hónapban el kell menni szentmisére. Hittan óra egy héten kétszer van, állandóan imádkozunk stb.
Iskolaváltás évközben nem lehetséges. Mit csináljak?
Kereszténység és vallások?
Itt egy válasz rá azoknak, aki képesek befogadni az igazságot és kiszakadni ebből, és különválasztódni a világtól
Jel 18:4 És hallék más szózatot a mennyből, amely ezt mondja vala: Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból:
A vallások nem az Atyától vannak!
Mind a világ termései amit a Megváltó eljöveteléig Sátán ural, vezet, irányít!
"Katolikus iskolába járok de nem vagyok már keresztény."
Na és? Nagyapám a 30-as években tanult egyházi iskolában és még zsidó osztálytársa is volt. Nyilván vállalta és tudomásul vette, hogy itt egy másik vallás hangsúlyos, de elvégezte az iskolát, mert egy erős gimnázium volt.
Két dolgot tehetsz: felfogod, hogy ez egy egyházi iskola és megpróbálsz normálisan viselkedni. Vagy ha annyira nem bírod ezt a légkört, akkor iskolát váltasz. Év közben is megteheted, de kb. 2 hónap van a félévig, akkor biztosan válthatsz.
Szia!
Ha elmúltál 18, azt teszel, amit akarsz. De ha csak 14 múltál, akkor a szüleid döntenek ebben a kérdésben, de van beleszólásod. Ez a jog nagyjából.
Amit viszont minden esetben megtehetsz, hogy beszélsz a szüleiddel és elmondod, hogy mit szeretnél, és hátha változtatnak a helyzeteden.
Egy biztos: olyan nincs, hogy év közben nem lehet iskolát váltani! Abban a pillanatban, hogy iskolát akartok váltani, jogotok van ezt meglépni. A pedagógusok szakmai javaslata lehet az, hogy nem javasolják, mert az iskolák között eltérő lehet a tanmenet és plusz munkát fog neked okozni az új helyen a felzárkózás. Bár, szerintem ezt simán vállalnád, és meg is tudod csinálni.
Ha a szüleid mindenképp katolikus iskolába akarnak járatni, még az lehetséges, hogy van olyan katolikus iskola, ahol ezeket nem teszik kötelezővé - és akkor megmarad a káposzta, de a kecske is jóllakott. Beszélj a szüleiddel!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!