Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus iskolába járok de...

Katolikus iskolába járok de nem vagyok már keresztény. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nagyon idegesítő. Minden nap reggel 30 perc áhitatot végig kell hallgatni, és meg játszani a szentet. Ma ebédkor apáca állt előttem a sorban,és elkezdett beszélni nekem Jézusról. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az osztállyal minden hónapban el kell menni szentmisére. Hittan óra egy héten kétszer van, állandóan imádkozunk stb.

Iskolaváltás évközben nem lehetséges. Mit csináljak?

2021. nov. 19. 22:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%

"de nemelyik nem-pap pasit lekorozne vaganysagban, humorban, sot velunk azt is megosztotta, hogy rohadtul utalja a ciganyokat."

Ez se nem vagány, se nem krisztusi...

2021. nov. 20. 10:57
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Menj át másik iskolába ha ezek ennyire kellemetlen dolgok neked.
2021. nov. 20. 11:34
 13/26 anonim ***** válasza:
45%

Nálunk a más vallásúakra nem kényszerítették rá azt hogy bent legyenek hittan órán vagy elmenjenek misére.

Ha beszélsz az igazgatóval akkor lehet hogy elengedik neked ezt.

2021. nov. 20. 12:21
 14/26 anonim ***** válasza:
86%

Ha nem akarsz egyházi iskolába menni, akkor járj államiba. Ennyire egyszerű. Szerintem nem tartott a kérdésben szereplő apáca fegyvert a fejedhez, hogy abba az iskolába járj.

Egyébként kicsit kamus a kérdés, mert egy iskolára se jellemző, hogy 30 perces áhítat lenne minden nap, heti egyszer szokott csak lenni.

2021. nov. 20. 13:01
 15/26 anonim ***** válasza:
44%
De most te katolikus vagy de nem hiszel vagy református? Ha református vagy akkor az kell menj más iskolába. Ha katolikus vagy akkor mi olyan idegen abban az iskolában? Katolikus ként a szüleid is vittek misére picikorodtol és bemenettel az egészbe.
2021. nov. 20. 15:59
 16/26 anonim ***** válasza:
31%
Belenöttél az egészbe ha katolikus vagy mert mint katolikus gondolom hogy picikorodtol vittek misére.
2021. nov. 20. 16:00
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a szülei kényszerítik rá különböző eszközökkel, mellesleg attól hogy valakit kiskorától visznek valahova kényszerítve az nem jelenti azt hogy szeretni fogja az adott helyet ahova viszik, vagy mint a kérdező esetében koránt sem biztos hogy vallásos lesz.

Mellesleg engem is kényszerítettek, 18-évesen azonnal leléptem tőlük, mai napig ha templomot, vagy bármilyen vallási dolgot látok max undort/gyűlöletet érzek, úgyhogy az ha kiskorától kényszerítik az embert nem jelent semmit, attól még lehet hogy észhez tér és rájön a vallás mennyire értelmetlen/rossz/buta dolog!

De vitázni/veszekedni nem szeretnék, nem is erre van az oldal, meg amúgy is elvakult fanatikusokkal vitázni/veszekedni kb olyan mintha egy szamárral kezdenél veszekedni, értelmetlen, úgyhogy a mondandóm ezen részét zárom is.

Kérdező, nagyon tenni nem tudsz semmit, max szüleidre próbálj hatni, és próbálj menekülni a fanatikus szektasuliból, ha nem tudsz hatni rájuk, akkor nincs más, meg kell várd míg 18-leszel, és máshova menni.

2021. nov. 20. 16:41
 18/26 anonim ***** válasza:
33%
Mit csinálj? Szerintem engedelmeskedj a szüleidnek, ha még kiskorú vagy. Esetleg térítsd ateista hitre az iskoládat. Ez utóbbi csak vicc volt...
2021. nov. 20. 18:09
 19/26 anonim ***** válasza:
77%

11

en is azt akartam irni mar korabban is, hogy

"velunk azt is megosztotta, hogy rohadtul utalja a ciganyokat"

gratulalok a tisztelendo atyanak

meg a szerzonek is, hiszen nyilvan olyanokkal osztja ezt meg, akikrol tudja, hogy hasonloan gondoljak

2021. nov. 20. 19:45
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

17

Istenhivo szulokent nagyon egyetertek veled. En soha semmire nem kenyszeritettem a gyerekeimet - templomba elmentunk parszor, amig kisebbek voltak es ha akartak jonni. Amit kerdeznek, arra valaszolok, de sosem allitom azt ugy be, hogy biztosan nekem van igazam. Sok szulo elfelejti, hogy Istennek nincsenek unokai, csak gyermekei vannak. A szulok hite nem orokitheto at a gyerekekre. En peldat tudok a sajat eletemmel mutatni, es informaciot adni, hogy mi van a Bibliaban, mi a vallas, a hit es a templom lenyege, de a gyereknek kell eldontenie, vagy megtalalni magaban a hitet. Es ha ateistak lesznek, azt is elfogadom.

Ezzel nagyon sokan nem ertenek egyet, mert azt hiszik, a gyerekeik csak akkor lehetnek jo keresztenyek, ha gyerekkoruktol ebben nonek fel (es az egyhaz is ezt varja el a szuloktol) - de engem full ateistanak neveltek, megis hiszek Istenben, tehat tudom, hogy ez nem egyertelmu.

2021. nov. 20. 19:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!