Emeltek már a mai világban pogány templomokat, amiket használnak is vallási célokra? Vannak ilyenek?
Van olyan főleg ország, ahol emeltek a mai világban pogány templomokat? Nyilván olyan pogányságok templomaira gondolok ez alatt, mint a skandináv/germán, a római, a görög, a kelta, az ázsiai, de ma már európai (pl. hun vagy magyar), az egyiptomi és a sumér. Nyilván az előbbiek valamivel jobban érdekelnek, mint az utóbbi kettő, mivel Európa, közelebb van, de az utolsó kettő is érdekel.
Én például a skandinávokból, baltiakból kinézném, mert náluk még a mai napig is érezhető kulturálisan.
Vannak ilyen templomok manapság? Építtetek ilyet?
Mint előző linkelte, vannak ilyenek is.
De az újpogányok többnyire nem emelnek templomokat, egyrészt nincsenek olyan sokan, másrészt nincs rájuk szükségük. Inkább a természetben vagy rossz idő esetén bérelt termekben, vagy magánházaknál jönnek össze.
Én is részben újpogány vagyok, de közösséghez nem tartozok. Sokan vannak hozzám hasonlók.
Itt van egy lista az újpogányok templomairól, de ez nem teljes lista:
#3.
A vallásos, hagyományos pogányoknál nagyon fontos volt a templomba járás is. Úgy hitték, hogy az oltárokat átjárta az adott isten ereje. Az ókorban is még a kisebb falvakban is voltak kisebb szentélyek (legyen az római, hellén, germán stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!