Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Emeltek már a mai világban...

Emeltek már a mai világban pogány templomokat, amiket használnak is vallási célokra? Vannak ilyenek?

Figyelt kérdés

Van olyan főleg ország, ahol emeltek a mai világban pogány templomokat? Nyilván olyan pogányságok templomaira gondolok ez alatt, mint a skandináv/germán, a római, a görög, a kelta, az ázsiai, de ma már európai (pl. hun vagy magyar), az egyiptomi és a sumér. Nyilván az előbbiek valamivel jobban érdekelnek, mint az utóbbi kettő, mivel Európa, közelebb van, de az utolsó kettő is érdekel.

Én például a skandinávokból, baltiakból kinézném, mert náluk még a mai napig is érezhető kulturálisan.

Vannak ilyen templomok manapság? Építtetek ilyet?

2021. nov. 17. 21:46
 1/6 anonim ***** válasza:
13%
Remélem nem. Elég Eretnek keresztény szekta van. Nem kellenek ide még a pogányok is.
2021. nov. 18. 07:26
 2/6 Mansour ***** válasza:

Izlandon most épül egy ilyen: [link]

Dániában is épült egy viking templom, bár ezt nem tudom, hogy használják-e vallási célra, vagy csak turistalátványosság: [link]

2021. nov. 18. 08:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Mint előző linkelte, vannak ilyenek is.

De az újpogányok többnyire nem emelnek templomokat, egyrészt nincsenek olyan sokan, másrészt nincs rájuk szükségük. Inkább a természetben vagy rossz idő esetén bérelt termekben, vagy magánházaknál jönnek össze.

Én is részben újpogány vagyok, de közösséghez nem tartozok. Sokan vannak hozzám hasonlók.

2021. nov. 21. 08:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Itt van egy lista az újpogányok templomairól, de ez nem teljes lista:

[link]

2021. nov. 21. 08:23
 5/6 A kérdező kommentje:

#3.

A vallásos, hagyományos pogányoknál nagyon fontos volt a templomba járás is. Úgy hitték, hogy az oltárokat átjárta az adott isten ereje. Az ókorban is még a kisebb falvakban is voltak kisebb szentélyek (legyen az római, hellén, germán stb.).

2021. nov. 27. 13:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát eléggé tévedésben vagy. Sok pogány vallásnál még templom se volt, ahogy az ősmagyaroknál sem.
2021. dec. 30. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!