Mit gondoltok a pogányokról/újpogányokról?
Magam ks az volnék. Tisztelletteljes véleményeket várok el, ha lehet.
Egy ideje kíváncsi vagyok, vajon a külső szemlélőnek milyennek tűnik ez az egész. Milyennek képzeltek el egy pogányt/újpogányt? Előítéletek? Jellegzetességek? Vélemények?
Minden normális választ szívesen várok!
Hát egyáltalán nem. Mielőtt ilyen hülyeséget beírsz, legalább egy percet áldozhattál volna rá és beírhattad volna gugliba.
Ilyen hogy pogány, nincs.
Sajnálatos, hogy némely Biblia fordításban ezt a kifejezést használják, az ateista szemléletű emberre. Sőt azokra is, akik hisznek valamiben, de nem ugyan úgy mint a "tömeg".
A keleti vallások a keresztényeket nevezik, nevezték pogányoknak, gyaur kutyának.
A véleményem, hogy nincs ismeretük Istenről, a szaváról, vagy ha még is van, akkor hihetetlennek tűnik, ezért nem fogadják el azt.
Nem kaptam felhatalmazást az ítélkezésre. Azt a feladatot kaptam, hogy ész érvekkel győzzem meg azokat, akik nem pontos ismeret alapján hisznek vagy élnek.
Ha nem akarja, akkor tiszteletben tartom, a továbbiakban, a többi már nem az Én dolgom.
Látom nem vagyunk tisztában a fogalommal. A pogány régen a vallástalan embert, a kereszténység elterjedése után pedig a nem-keresztény embert jelentette, vagy nem csak a politeistákat, hanem a muszlim arabokat is épp úgy pogányoknak tartották.
Ami a neo-pogányságot illeti az a bajom vele, hogy teljesen rányomódott a new age. Tényleg nem akarok megsérteni senkit, de az ilyen new age-es cuccokat még annyira se tartom mint pl. a hinduizmust, ami ugye egy tekintélyes keleti politeista vallás.
Az ortodox papoknak egy baromság hogy mindenki pogány aki nem az Apostoli Egyházhoz vagyis Hozzájuk tartozik. Vasárnap is azt prédikált a 80 éves ortodox pap hogy sok pogány református, katolikus, baptista áttért ortodox vallásra.
Hogy a francba tudta áttériteni őket?! A szép, karizmatikus beszédével? A veje meg az unokája is pap és azok már nem beszélnek olyan szivrehatoan meg szépen mint az öreg Tata, inkább unalmasak, mondjuk a fiú az meg hasonlit a nagyapját hogy érthetőbbé beszél de az öreg fia nem úgy beszél hogy megfogjon. Én járok oda de semmiképpen nem keresztelkednék át, esetleg ha az életem vagy az anyukám élete múlna rajta vagy a megélhetésem.
Ez is hülyeség az ortodox papok részéről hogy păgânie vagyunk. Köpni nyelni nem tudtam mikor vasárnap ezt mondta a reformátusokról.
Bár vilagositana fel az Isten a román ortodox papokat hogy akit a Szentháromság Jegyében megkereszteltek az Nem Pogány. A Jehova tanúja meg a baptista kat megértem mert azok mást hisznek de a katolikusok és a Reformátusok Nem Pogányok. Én majd elájultam mikor meghallottam hogy a reformatusokat pogánynak nevezte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!