Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Túlzás ez az iskolai vallásosság?

Túlzás ez az iskolai vallásosság?

Figyelt kérdés
Én időmben 7-8 éve nem kellet ezt csinálni amit most az öcsém 13 éves úgykell 3 éve köszönni a tanároknak az iskolában hogy dicsertessek a Jezus Krisztus, meg imádkozni kell minden reggel és haza menetelkor, és évente 10 vasárnap kötelező nekik jàrni misère, maximum az iskola évente 1x a szentgyónást kötelezővé teszi nekik
2021. nov. 17. 16:33
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
73%
A kommunistáknak elég volt a Szabad Nép félóra, a vallás ennyivel bonyolultabb lenne, hogy nekik egy egész óra kell?
2021. nov. 18. 15:51
 22/25 anonim ***** válasza:

"Egyebkent ha jol tudom (nem biztos), ha Magyarorszagon valaki reformatus letere katolikus iskolaba jar, vagy katolikus jar evangelikusba, akkor nem kotelezo az imakon, ahitatokon, miseken, gyonasokon reszt venni. Hanem a sajat felekezete szerinti pap jon neki hittant tartani."

Rosszul tudod, evangélikus iskolába jártam, kötelező volt mindezen alkalakon részt venni, templomi istentiszteleten is, ami tanítási időben volt.

2021. nov. 18. 17:33
 23/25 anonim ***** válasza:
4%
Király lehetett. Legalább nem kellett tanulni csak ülni a Szentmisén és vetni a keresztet meg mondani az imadsagokat, meg a pap után hogy a te lelked fel meg áldozás meg felajánlás előtt az imádságokat. Jobb mint a lecke🤭😄😀😃. Elmész 10 Szentmisére és tudod kívülről mit kell mondani míg a lecke nehéz.
2021. nov. 18. 18:07
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

én evangélikus általánosba jártam.

minden héten volt egy kb. 20 perces áhítat, inkább sok énekléssel, mint vallási tanítással. alsóban nap elején és nap végén kellett imádkozni, felsőben elhagyták. köszönni nem kellett semmi extrával. templomban volt az évnyitó és az évzáró, vallásos ünnepekkor (pl. reformáció) is mentünk. voltak néha (kb évi 2) vallásos tematikai napunk, hetünk. kötelező volt a hittan. ha jól emlékszem, a keresztség (megkereszteltség) is elvárt volt.

2021. dec. 8. 12:30
 25/25 terminator9000 válasza:
100%

Én is katolikus suliba járok, a suli csak a pénz miatt katolikus, néhány tanár kéri hogy mongyunk imát néhány nem, én nemszoktam mondani, nemteszem össze a kezem senkit se érdekel nemfogják rámerőltetni, pontosan tudják kik az igaz hitűek(és nekik nincs szükségük papokra és templomokra vagy katolikus sulira hogy lássák isten szeretetét)

Ja meg Laudetor Jesus christus

In aeternum amen köszönés, el lehet viselni semmi túlzás

2021. dec. 19. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!