Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Túlzás ez az iskolai vallásosság?

Túlzás ez az iskolai vallásosság?

Figyelt kérdés
Én időmben 7-8 éve nem kellet ezt csinálni amit most az öcsém 13 éves úgykell 3 éve köszönni a tanároknak az iskolában hogy dicsertessek a Jezus Krisztus, meg imádkozni kell minden reggel és haza menetelkor, és évente 10 vasárnap kötelező nekik jàrni misère, maximum az iskola évente 1x a szentgyónást kötelezővé teszi nekik
2021. nov. 17. 16:33
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
90%

ezt már kérdezted - természetesen katolikus iskolaról van szó

nem túlzás

2021. nov. 17. 16:39
 2/25 anonim ***** válasza:
84%
Egy katolikus iskolában nem túlzás.
2021. nov. 17. 16:41
 3/25 anonim ***** válasza:
80%
Nem kötelező egyházi iskolába járni, és akkor köszönni se úgy kell.
2021. nov. 17. 16:56
 4/25 anonim válasza:
89%
Ha valaki vallásos iskolába jár, akkor az ilyenek alap dolgok. Állami iskolát kell választani, ha nem szeretné a hitet gyakorolni.
2021. nov. 17. 17:04
 5/25 anonim ***** válasza:
25%
Az egyházi oktatás egy oximoron. A tudás forrása a megyfigyelés és logikus következtetés, nem pedig kinyilatkoztatás. A tanítást olyanokra kéne bízni, akik érdeklődéssel tekintenek a világra és megismerni akarják, nem pedig azokra, akik tagadják a kíváncsiságnak még a létjogosultságát is.
2021. nov. 17. 17:07
 6/25 anonim válasza:
Nem nálunk azz egészül ki, hogy egy adott nap X időpontra be kell érni eggyütt imátkozunk. Adományozás van, Ha nem vagy rendes a másikkal na akkor kapsz rendesen nem úgy megy ott mindenahogy egy polgári suliban
2021. nov. 17. 17:44
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvánvalóan keresztény iskola, ezért nem hiszem, hogy túlzás lenne. Egyedül, amivel nem értek egyet (keresztény vagyok, tehát tudom miről beszélek) az a kötelező évi 1 szentgyónás. Szerintem ezt a saját lelkiismeretre kellene bízni (én is keresztény iskolát választottam és ott sem kellett, most hallottam erről először). Ha valaki évente megy csak el gyónni (katolikus szemszögből), az úgysem elég semmire, illetve az sem kizárt, de kétségtelenül ritka, hogy valaki nem követett el egy egész évig semmilyen halálos bűnt.
2021. nov. 17. 18:27
 8/25 anonim ***** válasza:

Én már 10+ éve jártam evangélikus gimibe, minden reggel ima volt, minden hétfőn áhítatnak nevezett szertartás és a tanároknak "Erős vár a mi Istenünk"-et kellett köszönni.

Az evangélikusoknak nálunk is kellett úrvacsorázni, katolikusoknak nem.

Szóval nem látok semmi meglepőt vagy különlegeset a leírt esetben.

2021. nov. 17. 18:40
 9/25 anonim ***** válasza:
#7: Én ezzel kapcsolatban egy olyan emberre gondoltam, akinek válságban van a hite, vagy haragszik Istenre, és kényszernek érzi a gyónást. Teljesen fölösleges, mert úgysem gyón rendesen. Nem megy áldozni sem, és ez fel sem tűnik senkinek.
2021. nov. 17. 19:33
 10/25 anonim ***** válasza:
0%

Hogy az Istenben ne lenne túlzás. Ezekkel.a katolikzsokkal baj van. De ne buszok, ilyenek voltak mindig és ilyenek is lesznek. Ajjaj! Régen még szigorúbbak voltak. Most ne sirjon a szánk. Régen ha reformátusként odamentél....keresztet vetettek magadra a szó szoros és lelkes értelmében mert elkarhozottnak számítottál.

Szóval Dicsértessek a Jézus Krisztus......igaz régen nem úgy köszöntek.hanem Laudetur Jesus Christus és úgy feleltek rá hogy in aerernum ámen. A misek latinul voltak és minden reggel mentél misére. És gyonni is kellett legalább hetente.

2021. nov. 17. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!