Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány katolikust érint, hogy...

Hány katolikust érint, hogy nem áldozat azért, mert rendezetlen párkapcsolatban él?

Figyelt kérdés

Például polgárilag elvált és új párkapcsolatot kezdett, ami nyilván egyházilag házasságtörésnek számít vagy még frigy előtt áll, de már összeköltözött a párjával.

Szerintem egyre több az ilyen eset, mert az egyházi szabályozás nem tudta lekövetni a fogyasztói társadalom párkapcsolatokra gyakorolt hatását és elég sok fejtörést okozhat az egyházi vezetőknek mihez kezdjenek ezzel.

2021. nov. 16. 18:45
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
0%

A Satan követői a római katolikusok akik az embereket semmibe nézik és gyűlölik. Beleszólnak az életedbe minden fokon. Soroljam?

1. Védekezni nem lehet, abortuszt ugyanvalost nem.

2. Elválni nem szabad mert a házasság szentség mivel.amit Isten egybekötött ember nem választhatja szét. Ha mégis elvált nem méltó arra hogy az Úr Jézus Krisztussal találkozzon az Euharisztian belül a Szentmise keretén belül. Ha út a férjed vagy terrorizal.el kell szenvedni mert mint tudjuuk a szenvedés tűrése egy erény és erősít a hitben. Sőt, levezekelhetjuk a büneinket így és érdemeket szerzünk Isten előtt.

3. Ha egy Szentmisét kihagysz az már halálos bűn és ha nem gyonod meg nem üdvözülsz. És ugye úgy kell gyonni hogy mondod hogy a bunre vezető alkalmat elkerülik tehát mindig menni Szentmisére ha van kedved hozzá ha nem.

4. Gyonni kötelező, bojtolni kötelező.

5. A templomban ha elmész kell keresztet vess,ha van szentségimádás, rózsafüzér résztvegyél, mondjad amit kell. Ha nem térdelsz le már kinéznek. Refirmatuskent ezeket mind tudom és ha megyek azért is csinálom amit a többi nehogy kinezzenek. Az ortodoxoknál is egy Szent Liturghian alatt legalább 100 alkalommal kell keresztet vetni és ha csak egyet kihagysz már kinéznek. Az elejin én se vetettem keresztet meg nem mondtam az imádságokat csak néztem de mellém állítottak egy kispapot vagy presbitert aki figyelt és amikor nem csináltam meg mondtam, rám nézett és keresztet vetett meg mondta. Azóta csinálom amit ott kell nehogy mellém állítsanak valakit.

Erősen ajánlom cselezzétek ki a katolikus egyházat. Én keresztény református vagyok és nem helyes dolog amiket a katolikusok csinálnak. Isten nem akarja hogy rossz házasságban élj. Az ortodoxoknal megengedett a válás.

2021. nov. 17. 18:57
 22/42 anonim ***** válasza:
A sátán beszél belőled, mert minden egyes mondatoddal Isten ellen szólsz. Még neked se késő megtérned.
2021. nov. 17. 19:08
 23/42 anonim ***** válasza:
0%
Ja és katolikus egyházon kívül nem lehet üdvözülni...szerintük. El vagytok ti ferdűlve de nagyon. Kéne az ortodox vallású ajtók tanulhattok. Sőt, át is mehet ezek ortodoxnak. Ok Is tisztelik Máriát, a Szenteket, gazdag a Szenthagyomany, hiszik az Euharisztiat és 7 szentség van.
2021. nov. 17. 19:08
 24/42 anonim ***** válasza:
0%
Nem, a katolikusok ellen szólok. Rá fogtok ti jönni mi az igasság csak akkor már késő lesz. Itt nem a Szentekrol meg Máriáról van szo mert azokat a reformátusok is elismerik. Hanem ahogy beleszólnak az ember életébe. Én inkább meghalnek mint katolikus legyek.
2021. nov. 17. 19:10
 25/42 anonim ***** válasza:
73%
De te ezeket nem hiszed amit az ortodoxok, mert eretnek vagy. Az ortodox pap is megmondta, hogy az vagy. Ezen felül álszent és képmutató is, sőt egészen gonosz olykor.
2021. nov. 17. 19:10
 26/42 anonim ***** válasza:
0%
Az ortodox pap a reformátusokra mondta hogy Eretnek. Nem tudta hogy én református vagyok te nagyokkal mert el tudom játszani az ortodoxot, sőt a római katolikust is. Senki meg nem mondana rólam hogy református vagyok. Áldozhatnék is de nem teszem mert tudom hogy bűn. És térdét is kéne hajtsák a szentsegek előtt de azt még azért nem teszem mert bűnnek érzem mivel református nem hajt térdet. Eme két dolgon kívül a többi dolgot mind tudom csinálni. Az ortodoxban nem csókolok ikont mert az kárhozatba bűn de azon kívül tudom az ottani Keresztvetést és az imádságokat. Áldozni ott nem mehetnék de egy ortodox sem mehet csak ha közvetlenül előtte meggyónik. Sok ortodox nem áldozik és nem mindig. Gyertyát nem gyújtok meg nem megyek mindig oda az olajjal való megkenéshez mert ott ikont kell csókolni de azonkívül csinálom amiket kell. Szégyelje magad hogy a reformátusokat eretneknek mondod. Remélem az ortodox pappal egy helyre kerülsz. Nem az üdvösségbe. Mert egy keresztény nem mondja másoknak hogy eretnek. Jó....az evangelikusok meg az anglikánok meg a neoprotenstánsok eretnekek meg az unitárius ők de mi Reformátusok nem vagyunk azok. Nem kell az ortodox lapra hallgatni. Pofázik mert nem ismeri a kalvinizmust
2021. nov. 17. 19:22
 27/42 anonim ***** válasza:
Tehát eretnek vagy. Bölcs volt az az ortodox pap, hogy úgy is tudta, nem ismert. Isten sugallta neki.
2021. nov. 17. 19:33
 28/42 anonim ***** válasza:
0%
Eretnek az aki mondja!!! Gondolod hogy megtűrne a templomban? Olyannak gondolod azt a papot aki egy eretneket megtűrt? Már rég kizavart volna a templomból te nagyokos. Mert nálunk elég szigorúan meg komolyan megy az ortodox Liturgia és ha egy Keresztvetést kihagysz is látják. Hidd el ha eretnek lennék kizavart volna engem a pap. Más is került már ki onnan, olyan is aki ortodox volt de nem vette komolyan a dolgokat. Egy pap nem bölcs hogy leeretnekezi a reformatusokat. A Szent Református Egyhaz sose mondta senki ék hogy Eretnek. Ezt jegyezd meg. Innen is látszik hogy a reformátusok az igazi keresztények. Református pap sose mondott rosszat más vallásokrol.
2021. nov. 17. 19:44
 29/42 anonim ***** válasza:
Nem, te vagy az eretnek, ezt mondta az ortodox pap is.
2021. nov. 17. 20:03
 30/42 anonim ***** válasza:
0%

Pofázzon amit akar az ortodox pap. O az etetnek nem én. Bibliát nem sokszor vett a kezébe,meg gyerekbibliát sem. Jézus megparancsolta az embereknek hogy szeressék egymást és az ortodoxok szembemennek Jézus parancsa al hogy gyűlölik a reformátusokat. Ha én úgy gyülölném az ortodoxokat mint ahogy ők minket nem járnak oda. Nem tanultam volna meg csinálni azt amit ők. Június óta legalább háromszor megkaptuk hogy a reformátusok pogányok, tevejgok, Eretnekek, nem ismerik a Bibliát és mégsem hagytam ott. Az az igazi szeretet mikor tudod hogy gyűlölik a vallásod és mégis mész oda. Illetve már egy másik ortodox templomba kezdtem járni mert itt olyan szinten nem bírom a papokat hogy úgy érzem megszall a Satan. Ha idemegyek már megyek fel a karzatra hogy ne előttem menjen el tomjenezni. Eddig a tömjént nem bírtam, most már nincs vele bajom mert augusztus 14e óta a szagát sem érzem mert Szűz Mária csodát tett velem. Szűz Mária tette mert az Ő napjának eloestejetol nem érzem. Minden szagot érzek de a tömjént egyáltalán. Azért adta így nekem Mária hogy tudjak menni a templomba. Látod katolikus testvérem meg Szűz Mária is szereti a reformatusokat mert csodát tett velem. Tehát nem a tömjénnel van bajom hanem.a pappal. Egyszerűen nem bírom ha a közleményben van. Másik ortodox templomba nincs a papokkal bajom ahová kezdtem járni. De itt olyan szinten nem bírom a papokat...hogy ..hogy.....

Ha és képzeld a katolikus templomban Péter atya meg azt hazudta hogy mi bálványimádónak mondjuk a katoliusokat, más ízben meg azt mondta hogy nem járunk templomba és istentiszteletnek hívjuk a misét. Eddig se bírtam hogy a Szenteltvizzel neglocsolt Péter atya de mióta a reformatusokról mondta amit mondott azóta a papot se bírom. Azóta nekem minden bajom van avval.a pappal.

Hogy lehet az hogy ha a reformátusok Eretnekek akkor a papjaik nem mondanak semmit más vallásukra. A hitemre meg mernek esküdni hogy soha nem mondtak a református papok. Úgy legyek én katolikus hogy egy refi pap valaha mondott volna rosszat más vallásokrol. Tudod?

2021. nov. 17. 20:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!