Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Keresztények ! Szerinte...

Kedves Keresztények ! Szerintetetek összeegyeztethető a hitetekkel/vallásotokkal hogy valaki például horoszkópban, jóslásban vagy valamilyen babonákban is hisz ?

Figyelt kérdés

2021. nov. 14. 19:40
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell kereszténység
2021. nov. 15. 17:58
 42/49 anonim ***** válasza:
83%
A gyakorit ellepték az elmebetegek.
2021. nov. 15. 19:41
 43/49 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is irt qurva anyámat vissza írtam neki is kedves egészségére 😂😅 ez az a pont amikor sajnos ez már olyan szánalmas hogy csak szánalmat érzek nem pedig dühöt és idegességet… :(
2021. nov. 15. 19:44
 44/49 anonim ***** válasza:
2021. nov. 15. 23:19
 45/49 anonim ***** válasza:
100%

Na, szóval megpróbálok az eredeti kérdésre válaszolni.

Hinni bennük, azaz helyettesíteni velük az isteni kegyelmet, az bűnnek számít, az első parancsolat megszegésének. Ebbe beletartozik amúgy az újság horoszkópja is. Azért bűn, mert ha ebben hisz valaki, akkor elvitatja Isten mindenek felett álló hatalmát, és hallgatólagosan azt állítja, hogy bizonyos törvényeknek Isten is alá van vetve.

De kettő dolgot nem árt tisztázni. Először is az ezós babonák egy mélyebb szimbolika kifordításai. Nem önmagában az ezotéria tárgyával van a baj, hanem annak bálványozásával, azaz isteni rangra emelésével. Az alkimisták például nem úgy viszonyultak hozzá, mint az ezómamák, hanem filozófiaként, és egy pillanatra sem kérdójelezték meg az Isten szerepét, akár muszlim, akár keresztény alkimistákról legyen szó. Ők nem kiaknázni akarták, hanem megismerni általa a teremtett világot. Ebben a formában nem bűn.

Ami pedig a mágiát, mint olyat illeti, valóban tekinthetjük Jézusnak vagy az angyaloknak a hatalmát egyfajta mágiának. Vagyis igazából azt, ami Jézusra vagy Isten hatalmára mutat, azt fehér mágiának, ami pedig hazugságon alapszik, fekete mágiának. Ebből persze az is következik, hogy a fehér mágia gyakorlása nem más, mint a szent élet követése, ahogy azt Isten meghagyta nekünk a kinyilatkoztatásban.

2021. nov. 16. 12:53
 46/49 anonim ***** válasza:
76%
Számomra mindig ökörségnek tűnt, hogy attól függ valaki sorsa, hogy egy élettelen bolygó, mint a Vénusz vagy Mars, hogy kering. Mi a köze az ember lelki világához. Már rég be kellett volna tiltani. Meg a kártyavetés, ami tökre random dolog.
2021. nov. 16. 16:29
 47/49 anonim ***** válasza:
0%

Azt se tudom ne essék e vagy sírjak előző. Sajnos elég bűnös vagyok és elnevettem magam. De inkább sírni való hogy a gyakorira is megérkeztek a sátánisták. Sőt, az a szomorú hogy egyre többen imádják az ördögöt, nem látják hogy Isten ellensége. De a pokolban majd a Diavol nevetni fog rajtatok és rájösztök hogy a gonoszt inadtatok csak akkor már késő lesz.

Én Keresztény Református vagyok és esküszöm hogy ha választanom kéne hát inkább lennék római katolikus vagy ortodox vallásu mint sátánista. A katolikus meg az ortodox ha nem is tökéletes vallás de legalább Istenben hisznek meg az O egyszülött fiánban, a mi Urunk van, Jézus Krisztusban aki értünk emberekért, a mi Üdvösségünkért, szenvedett Poncius Pilátus alatt, meghalt és harmadnap ön feltámadott az Írások szerint, felment a mennybe, ül az Atya jobbján és onnan jön el dicsőségben ítélni élőket és holtakat, országának nem lesz vége. Mondjál amit akarsz vagy írj mert engem nem érdekel. Sose lennék sátánista és Isten ovjon meg engem.attol hogy a valóságban találkoztak velük.

2021. nov. 17. 11:44
 48/49 anonim ***** válasza:
Nevessek..csak elírtam a telefon ...
2021. nov. 17. 11:45
 49/49 A kérdező kommentje:
A sátánista kivételével mindenkinek nagyon szépen köszönöm hogy megtisztelt válaszával ! :)
2021. nov. 17. 19:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!