Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha meghallom, hogy kb. 30 év...

Ha meghallom, hogy kb. 30 év múlva jön vissza az Úr, akkor teljesen bepánikolok, miért?

Figyelt kérdés

Én hiszek benne, szeretem is.

De mégis ezt az érzést adja, ha meghallom, hogy vissza jön.

Nagyon tartok attól, hogy mi fog bekövetkezni, ha lejön. :(

Sokszor azt képzelem el, hogy mindenkit körülöttem, akiket szeretek elvisz, és egyedül leszek itt a Földön idegenekkel. (Nem tudom, honnan szedtem ezt).

2021. nov. 12. 18:08
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
76%
Amikor visszajön az Úr Jézus Krisztus akkor a jókat a jobb keze felé allitja a rosszakat meg a bal keze felé. És a jók mennek a mennybe a rosszak meg pokolba.
2021. nov. 12. 18:18
 2/27 anonim ***** válasza:
25%
nem jön senki, nyugi
2021. nov. 12. 18:26
 3/27 anonim ***** válasza:
53%
Honnan jött ez a 30 év?
2021. nov. 12. 18:52
 4/27 anonim ***** válasza:
46%
Én attól pánikolok be, amikor belegondolok mennyi ember hisz még mindig ezekben.
2021. nov. 12. 18:58
 5/27 anonim ***** válasza:
12%
Keedezi, ha ezt komolyan gondolod, akkor surgosen kerj segitseget, a vallasi pszichozis nem jatek.
2021. nov. 12. 19:01
 6/27 anonim ***** válasza:
21%
Négyes, egyetértek veled
2021. nov. 12. 19:31
 7/27 anonim ***** válasza:
71%

Akkor szerintem még rá kellene gyúrni erre a szeretet dologra, mert a Biblia szerint a "A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet; mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben." (1Jn 4:18)

Szóval mit is értesz az Úr szeretetén? Ha csupán érzelmeket, akkor ez lehet a baj. A szeretet nem csupán érzelem, bár az is benne van, viszont az igazi szeretet, amely tényleg kiűzi a félelmet, áldozatokkal is jár. Mennyit áldozol az idődből a napi imára, a napi bibliaolvasásra? Mennyire engedelmeskedsz Jézus parancsolatainak, akkor is, ha neked más az elképzelésed? ("Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat" - mondta Jézus, Jn 14:15).

Ha lenne egy szerelmed, biztos elolvasnád a tőle jött levelet, talán többször is (ha szereted Istent, akkor olvasod az ő "levelét", ez a bibliaolvasás), és biztosan szívesen és sokat beszélgetnél a szerelmeddel (ha szereted Istent, akkor vele is gyakran beszélgetsz, ez az imádkozás). Ha a szerelmed kérne dolgokat, biztos szívesen megtennéd neki, mert szereted. Ha szereted az Urat, akkor megteszed, amiket parancsolt, és ő nem parancsolt nagyon nehéz dolgokat.

A másik dolog, hogy Jézus szerint az utolsó nap úgy jön el, mint a tolvaj, stehát senki sem tudja megjósolni, felesleges a mikoron agyalni. Nem jósolgatni kell, hanem felkészülni, magyarán mindig késznek lenni. Az utolsó nap akár nagyon közel is lehet (meg persze nagyon távol is). Hasonló lesz, mint az Özönvíz Noé idejében. Az emberek ettek-ittak, üzleteltek, házasodtak, úgy keltek fel nap, mint nap, hogy "ez a nap is olyan lesz, mint a többi", és egyszer csak, mint derült égből a villámcsapás, rájuk tört a rettenet: nem volt menekvés számukra, mert hirtelen elsodorta őket az ár. És hogy menekült meg Noé és családja? Építettek egy hajót. Nem túl logikus a szárazföld közepén egy óriási hajót építeni, ugye? Sokan nyilván teljesen eszelősnek vélték Noét, sé sokan kigúnyolták. De ugyanígy azok is, akik az utolsó napon meg fognak menekülni, építenek valamit. Nem népszerűséget, nem gazdagságot, nem sikereket, nem nagyobb egót és nagyobb önérzetet, nem nagyobb fizikai biztonságot és kényelmet, hanem valami mást. Aki kíváncsi, annak privátban elárulhatom, hogy mit.

Persze hadd említsem meg: a szeretet mellett a másik dolog, ami kiűzi a félelmet, a tudatlanság. De ez utóbbit nem javasolhatom senkinek, mert a tudatlanság csak addig űzi ki a félelmet, amíg el nem érkeznek az elkerülhetetlen katasztrófa világos előjelei.

2021. nov. 12. 20:03
 8/27 KZitus ***** válasza:
87%

Szia

A kérdésed alatt írottak tipikus példája annak, mennyire fél az ember, ha valamit nem ismer, nem tud, és elkezd elméleteket gyártani,éppen a félelem miatt. Ne tedd, mert semmi értelme, nem visz téged ez előre.

Ez fog történni:

A juhok feletti ítélkezést illetően ezt olvassuk: „(Jézus) akkor ezt mondja . . . a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta. Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem; mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna? És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna? Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna? És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel ez én legkisebb atyámfiai (testvéreim, K. f.) közül, én velem cselekedtétek meg” Máté 25:34–40.

Itt van a kulcs ahhoz, hogy ne félj!

2021. nov. 12. 20:18
 9/27 anonim ***** válasza:
Próbálj meg nem Bibliát idézgetni challenge...
2021. nov. 13. 02:52
 10/27 anonim ***** válasza:
70%

Hát még mi fog történni, mielőtt még lejön!

Félsz, mivel érzed, hogy nem vagy szent életű, és úgy gondolod, hogy Jézus ezért elítél.

Gyónjál gyakran, Isten megbocsát.

2021. nov. 13. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!