Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a vallásos emberek vélemény...

Mi a vallásos emberek véleménye a koronavírusról, miként álltok hozzá az oltáshoz?

Figyelt kérdés
Ha azt vesszük alapul, hogy Isten döntheti el kizárólagosan, hogy ki élhet és ki nem (vagyis csak ő tudja a fizikai testünk halálának időpontját), akkor e tézis szerint lényegében nincs mitől félnünk, hiszen ebbe beleszólásunk nincs. Szóval, ha oltva vagyunk, ha nem, minden rajta múlik. Kíváncsi vagyok, aki keresztény, mit gondol erről, miért érdemes mégis beoltatni magunkat, vagy miért nem? A kérdés célja nem az uszítás, én oltva vagyok (a munkám végett kellett), csak kíváncsi vagyok a hívők nézőpontjára.

2021. nov. 6. 21:56
1 2
 11/17 KZitus ***** válasza:
81%

Szia

Krisztus (a tanítványai kérdésére) a Máté 24, 25 Márk 13 és a Lukács 21 fejezeteiben mondja el az utolsó napok jeleit. Közötte van a járványos betegségek is, egyik hely után a másikon. Ezt mér (az egyik hely után a másikon) már évtizedek (kb. 100 éve) óta tapasztalja az emberiség. Így, ahogyan írva van: "Akkor ezt mondta nekik: „Nemzet támad nemzet ellen, és királyság királyság ellen. Lesznek nagy földrengések, és egyik hely után a másikon élelmiszerhiányok meg járványos betegségek, továbbá lesznek félelmetes látványok, és nagy jelek az égből." Lukács 21:10,11.

János a jelenések könyvében így írja le amit látott erről: " És egy fakó lovat láttam, a rajta ülő neve Halál volt, és szorosan követte őt a sír. És hatalmat kaptak a föld negyedrésze fölött, hogy öljenek hosszú karddal, élelmiszerhiánnyal, halálos járvánnyal és a föld vadállatai által." Jelenések 6:8

Sokan vádolják napjainkban Istent,miért engedi meg pl. ezt a járványt is. Nos mintegy 2 ezer éve ott van a Bibliában,kik által vannak a halálos betegségek. A vers végén azt van írva, "a föld vadállatai által."

Ezek alapján nem Isten okozza a betegségeket...sem.

2021. nov. 7. 18:05
 12/17 anonim válasza:
0%

Én erős ateistaként úgy gondolom: minden vallás kamu és rettegésre épít, így szerez pénzt és követőket! Tehát Isten is egy nagy hoax, nem létezik, vagy ha netán mégis, akkor bizony mindenkinél jobban utálja a világot és az emberiséget (mert például azon az oldalon, amit a 8-as válaszoló linkelt, az áll, hogy a Biblia szerint egyszer eljön az a nap, amikor Isten véget vet a pandémiáknak, senki sem mondja majd hogy beteg vagyok, mindenki tökéletes körülmények között fog élni, a halottak is feltámadnak, stb stb! Ugyan már, és mégis mikor jön el ez a bizonyos nap? Mikor? Teljesen hülyének néznek minket a vallásosak, hogy ezt elhitetik velünk ateistákkal? Ugye nem? Ennyire hülye már mindenki?)

A Covid sem Isten műve: A tobzoskákra vadászó kínai kutatóké, akik hogyha nem pusztították volna szegény állatokat, akkor ez az egész Covid-járvány meg az oltásokkal való szélmalomharc sem történt volna meg! Ők hibásak mindenért, (akasztófára valók, remélem, már nem is élnek) nem pedig a nem létező isten (azt sem érdemli meg, hogy nagybetűvel írjam a „nevét“)!

És ezzel zárom a véleményemet!

2021. nov. 7. 20:39
 13/17 anonim ***** válasza:
39%

"Teljesen hülyének néznek minket a vallásosak, hogy ezt elhitetik velünk ateistákkal?"

Miért? Elhitetik? :)

2021. nov. 7. 21:51
 14/17 anonim ***** válasza:
37%
Én pont úgy gondolom, ahogy a 10.hozzászóló írta. És én sem oltattam be magam.
2021. nov. 7. 22:52
 15/17 anonim ***** válasza:

"Mi a vallásos emberek véleménye a koronavírusról, miként álltok hozzá az oltáshoz?"

Van hitem, így ha kell, oltatom magam. De nem igazán félek a vírustól sem

2021. nov. 8. 09:57
 16/17 anonim ***** válasza:
59%
Az egész világ megromlott a hazugságtól. Orbán amit mond mind hazugság, és az a legszomorúbb, hogy majdnem mindenki bekajálja. Hazugság a COVID, az injekciózás mind a harácsolást szolgálja és a pénzlopást. Felemelkedik a gyógyszeripar, mint a Sátán birodalma és asszisztál hozzá mindenki. Tébolyda az egész.
2021. nov. 8. 11:01
 17/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, az eddigi válaszok alapján mit gondolsz, mi a vallásos emberek véleménye a koronavírusról és miként állnak hozzá az oltáshoz?
2021. nov. 8. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!