Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a vallásos emberek vélemény...

Mi a vallásos emberek véleménye a koronavírusról, miként álltok hozzá az oltáshoz?

Figyelt kérdés
Ha azt vesszük alapul, hogy Isten döntheti el kizárólagosan, hogy ki élhet és ki nem (vagyis csak ő tudja a fizikai testünk halálának időpontját), akkor e tézis szerint lényegében nincs mitől félnünk, hiszen ebbe beleszólásunk nincs. Szóval, ha oltva vagyunk, ha nem, minden rajta múlik. Kíváncsi vagyok, aki keresztény, mit gondol erről, miért érdemes mégis beoltatni magunkat, vagy miért nem? A kérdés célja nem az uszítás, én oltva vagyok (a munkám végett kellett), csak kíváncsi vagyok a hívők nézőpontjára.

2021. nov. 6. 21:56
1 2
 1/17 anonim válasza:
72%
A vírust nem Isten akarta ez az első. Másrészről minden embernek isten szabat akaratott adott ha XY azt mondja, hogy nekem nem kell oltás Isten elfogadja XY attól még lehet jó embet..stb. Ha Marika azt mondja, hogy felveszi az oltást Isten azt is elfogadja. Ennyi :)
2021. nov. 6. 22:09
 2/17 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem tul fatalista vagy a halalt illetoen.

Ami pedig az oltast illeti, az nagyon kis reszben vallasi kerdes (hasznaltak-e abortuszbol szarmazo emberi sejteket), hanem inkabb tudomanyos kerdes szerintem. Sorra jelennek meg tanulmanyok, melyek alatamasztjak azt a hetkoznapi tapasztalatot, hogy miert jarnak nemely embernel sulyos szovodmenyekkel (akar halallal) a koronavirus elleni oltasok.

2021. nov. 6. 22:11
 3/17 anonim ***** válasza:
48%

"Szóval, ha oltva vagyunk, ha nem, minden rajta múlik"

Ez egy elég hibás gondolat. Szerintem is túl fatalista.

Ennyi erővel nem kell csinálni semmit és semmiért sem vagy felelős, mert te csak eljátszod, elszenveded Isten akaratát. A bűnöket is ő követi el...

2021. nov. 7. 00:15
 4/17 anonim ***** válasza:
2021. nov. 7. 07:36
 5/17 anonim ***** válasza:

"Mi a vallásos emberek véleménye..."

Itt nem lesz annyi válasz, amiből ez ki tudna derülni úgy általánosságban.

Ha konkrétan a katolikus tanításra vagy kíváncsi, annak utánanézhetsz. Mától újra korlátozások lesznek errefelé, amivel kapcsolatban az írják, hogy

"Imádkozzunk, hogy a beoltottak számának növekedésével a járvány veszélye végre elmúljon hazánkban!" (tehát oltáspárti a hozzáállás, ha erre vagy kíváncsi).

[link]

2021. nov. 7. 07:50
 6/17 anonim ***** válasza:
58%

Akikkel eddig találkoztam ("vallásos emberek"), azok egyáltalán nem vették fel az oltást, arra hivatkozva, hogy ez egy biológiai fegyver ellenünk.

Hogy nincs félnivalójuk, ha felveszik, ha nem, mert Isten országa ott vár rájuk,ha esetleg mindkét esetben történne baj.

2021. nov. 7. 08:57
 7/17 anonim ***** válasza:

Nagymamám valami ilyesmit elkezdett mondani, hogy ha a Jóisten úgy akarja, úgyis meghal. Mondtam neki, hogy hittan órás emlékeim szerint az is írva van a Bibliában, hogy "ne kísértsd az Urat", úgyhogy nyugodtan menjen csak el oltásért.

Aztán miután az igazmondó, szent és sérthetetlen királyi TV-ből is az oltás fontosságáról beszéltek egyfolytában, elment beoltatni magát.

2021. nov. 7. 09:18
 8/17 anonim válasza:

Parancsolj:

[link]

2021. nov. 7. 11:27
 9/17 anonim ***** válasza:

"Nagymamám valami ilyesmit elkezdett mondani, hogy ha a Jóisten úgy akarja, úgyis meghal. Mondtam neki, hogy ... nyugodtan menjen csak el oltásért."

Ebből is látszik, hogy még ugyanazon a valláson, felekezeten belül is, sőt, ugyanazon a családon belül is léteznek mindenféle vélemények attól függően, hogy kinek mennyi és milyen információ áll rendelkezésére és hogy mit tud/hajlandó kezdeni ezekkel - amelyek idővel módosulhatnak, akár ellentétes véleménnyé is válhatnak, ahogy gyűlnek az információk az egyes emberek fejében.

2021. nov. 7. 13:27
 10/17 anonim ***** válasza:
64%
Én nem adattam be, mert sok beszámoló van a mellékhatásairól viszont úgy vagyok vele, hogy nekem mindegy. Csak az zavar, amikor az emberek rá akarják erőltetni másokra, hogy kötelező legyen, vagy pont az ellenkezője, amikor birkának meg hülyének nézik az oltatlanok az oltottakat.
2021. nov. 7. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!