Jézus Krisztus szerintetek is szuperhős?
@2!
Szenvedett, meghalt és feltámadt a halálból érted is.
2Pét 1:16 Mert nem mesterkélt meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és eljövetelét; hanem mint akik szemlélői voltunk az ő nagyságának.
2Pét 1:17 Mert amikor az Atya Istentől azt a tisztességet és dicsőséget nyerte, hogy hozzá a felséges dicsőség ilyen szózata jutott: Ez az én szeretett Fiam, akiben én gyönyörködöm:
2Pét 1:18 Ezt az égből jövő szózatot mi hallottuk, együtt lévén vele a szent hegyen.
'Addig biztos lenne kedved hazudozni amig kivégzésre nem vinnének. Ott még mindig lenne kedved meghalni hazugságért? Mert 11 szemtanú halálával is tanúskodott, köztük a fenti sorok irója is.'
Az smafu. Minden vallásban vannak vértanúk, nem 11 hanem több ezer. A kereszténységben, az iszlámban, a hinduizmusban is. Sőt, az emberek tök nyilvánvaló hülyeségek miatt is képesek pl tömeges öngyilkosságot elkövetni, szóval az, néhány ember meghalt a maga igazáért az abszolút nem bizonyíték arra, hogy amit gondoltak az igaz is volt.
Nekem az a teóriám, hogy a keresztények 99%-a két krvanagy pofon után már azonnal megtagadná a megváltóját, mert ebben a kényelmes európai létben nagoyn könnyű elképzelni SÁTÁN elleni küzdelmet, de a fizikai erőszak az más. Ez lehet az oka például, hogy 50+ elkötelezett keresztényt ismerek, de pl véradásra egyik sem megy. Mindegyik megtalálja a kifogását, de ha ennyi 'szenvedést' nem bírnak azért, hogy megmentsék egy másik ember életét akkor szerintem a legelső kényelmetlenség esetén elárulnák a nagy krisztusuk.
@9!
Ebbe van igazság amit irsz.
De kevés olyan vallás létezik szerintem, akiknek a követői vissza is jönnek a halálból beszámolni. Márpedig a Vivi orvosilag is halott volt. Majd visszajött és meggyógyult. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!