Ha a sertés husi tisztátalan, akkor miért nem tiltják be Európában?
Mert minden más állat olyan tiszta …
Unom ezt a dumát.
Törökökkel dolgozom javarészt, és napi szinten hallgatom, hogy, hogy tudom megenni undorító és nem normális!!
De uncsitesóval házasodni tök oké. Ez kabaré esküszöm 😃
Németországban biztos nem 😂 rá lépne egy pár állatvédő a nyakukra!! Remelem ezt a kijelentést egyébként nem gondoltad komolyan.
De viccet félre téve igen is gáz anya testvérének a lányát feleségül venni, majd sorra gyereket nemzeni és bízni benne, hogy nem születnek szellemi károsulással!! Egy ismerősömnek 2 kislányából 1 autista a másik pedig 6 labujjal született!
És javítom, nem “csak” a törökök ilyenek, hanem a muszlimok 90%-a.
És még egy mondat:
Szerinted ha igaz lenne az állításod , bejönni bárki is úgy melóba, hogy uh annyira ki vagyok, egész éjjel egy kecskét du@tam.. ugyan már az mindennen túl menne ..
És igen a családon belül házasodás teljesen oké.. nem rég hallottam a kollégámtól (arab), hogy az országba érkezés feltétele a házasság volt így elvette az uncsiját de azóta dúl a láv.. felháborodtam ezen, szóba jött és kolléganőmnek (török)mondtam, hogy mennyire fura ez már, erre rávágta, hogy ja ez muszlimoknal oké az első férje neki is az uncsija volt.
Vagy egy fiatal török kollegám törokbe ment szabira a családdal , és anyáék majdnem eljegyezték egy csajjal mert már benne van a korba.
Hidd el tudok eleget ..
Muszlimok es zsidok egy kicsit melegebb eghajlaton elnek. A sertes hus eleg romlando es azon az eghajlaton problemas a frissen tartasa ... ezert aztan ugy alakult, hogy inkabb betiltottak a serteshus fogyasztasat (vallasi alapon).
Azert vallasi alapon, mert azon a kulturkoron elegge fanatizalva vannak az emberek a hitukkel kapcsolatban, ott valoban az van es az tortenik amit a vallasi vezeto mond.
8, tévedsz. Lehet ugyan magyarázni, de azért tisztátalan (evésre a ló is, kutya, macska is) mert az Örökkévaló, áldott Õ, kinyilatkoztatta kb 3500 évvel ezelõtt, hogy négylábúak közül csak azokat szabad enni, melyeknek kérõdznek és "hasított körmük van" (párosújú patások).
Azóta hagyomány, melyet azután a 7.sz-ban Mohamed is átvett.
Az persze lehet, hogy azért parancsolta ezt, ahogy tilos a ragadozóktól széttépett (és ott hagyott) állat húsa is.
Eredetileg a sáskák bizonyos fajtáit szabad volt enni, de már rég nem tudjuk pontosan megállapítani a fajt, ezért ma már minden rovar tilos.
Szia
A sertés húsnak a tisztátalanságát a Bibliából kellett kiolvasnod.
De ott azt is olvashatod, hogy mindez Krisztus tanításáig volt így. Az első századi keresztények már nem tartották tisztátalannak
Nézd mit ír a témáról a Biblia:
Máté 15:11
"nem az szennyezi be az embert, ami bemegy a szájába, hanem az, ami kijön a szájából.” - ezek Krisztus szavai.
Cselekedetek 10:15
"A hang pedig ismét szólt hozzá, másodszor is: „Amit Isten megtisztított, azt te ne hívd többé beszennyezettnek.” Ezt Péter apostolnak mondta a "hang".
1Timóteusz 4:4
"Hiszen minden jó, amit Isten teremtett, és az embernek semmit sem kell visszautasítania, ha hálaadással eszi,..."
Róma 14:14-16
"Az Úr Jézus követőjeként tudom, és meg vagyok róla győződve, hogy semmi sem tisztátalan önmagában. Csak akkor tisztátalan valakinek valami, ha tisztátalannak tekinti. Mert ha étel miatt botránkozik meg a testvéred, akkor már nem a szeretettel összhangban cselekszel. Ne okozd étel miatt a bukását annak, akiért Krisztus meghalt." - vagyis Pál szerint ha úgy döntesz, nem eszel többé disznóhúst....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!