A Biblia tiltja a cannabis fogyasztását?
Tipikus példa, amikor az "isteni könyv" nem tud választ adni egy mai kérdésre. Mert egy szó sincs róla benne. Azok, akik leírták a Bibliát, nem gondolták volna, hogy valaki majd abban fogja keresni arra a választ.
Így hát a hívek a saját értelmezéseikre vannak maradva. Majd ők kiolvassák a Bibliából, hogy a Biblia szerint helyes-e a cannabis használata.
A Biblia engedi az alkoholfogyasztást, ebből pedig az következik hogy a kábítószer fogyasztászt is engedi. A kábítószer ugyanúgy tudatmódosító mint az alkohol. Keresztényektől ezt már én is kérdeztem de csak mellébeszéltek.
"Tudtommal a Korán sem tiltja és régen éltek is vele a muszlimok de mára amennyire én tudom nekik is tiltott élvezeti cikk."
Ezt nem tudom honnan veszed. A Korán minden tudatmódosító szert egyértelműen tilt, így nem csak az alkoholt hanem a kábítószert is.
Az adventisták szerint az alkoholfogyasztás helytelen. Szerintük Jézus csodájánál a vízből nem bor lett, hanem must. Én ezzel nem értek egyet. De amint latjuk a Bibliába sokmindent bele lehet magyarázni.
1 Mózes 1:29-31
29 És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó fûvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül.
30 A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, a melyekben élõ lélek van, a zöld fûveket [adom] eledelûl. És úgy lõn.
31 És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó. És lõn este és lõn reggel, hatodik nap.
Tehát ebből az jön le hogy a teremtő a füves sütire (space cake) gondolt. Ez jogos is lehet, hiszen a füst valamilyen mértékben mindenképp káros a tüdőre. Viszont sütiben enni kell :)
Nem tiltja a pszichoaktív szerek fogyasztását. Van egy 60-as évekbeli elmélet is, ami szerint a vallás részben a pszichoaktív szerek miatt jött létre.
Viszont a túlzott részegedést tiltja, ezt a mértékletességet személy szerint mindenre alkalmaznám
Mértékkel lehet.
Pl. most mindenki tömi magába a koffeint és kifordul a jellemük önmagukból. Idegesek, mérgesek lesznek, ordítoznak egymással és meg is ölik egymást, elég csak bekapcsolni a TV-t, mennyi hír szól erről. Telenyomják magukat energiaitallal is. A szüleimnél észrevettem, azonnal betiltottam a kávézást egy nap többször. Most békés nyugdíjasok, de pár hónapja alig lehetett velük bírni.
"Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok." - 1Korintus 3:16-17
A drog és a tudatmódosító szerek (akár "könnyűdrogok" akár nehézdrogok) rombolják az emberi szervezetet, ezért messziről kerülni kell őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!