Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia tiltja a cannabis...

A Biblia tiltja a cannabis fogyasztását?

Figyelt kérdés
Tudomásom szerint a Biblia sehol nem tesz említést a cannabis-ról sem negatív sem pozitív értelemben, pedig bizonyított tény, hogy a közelkeleten és környékén már nagyon régóta fogyasztják. Viszont keresztény körökben a legtöbben bűnnek tartják, de nem tudom miért. Az iszlám is érdekesen áll hozza. Tudtommal a Korán sem tiltja és régen éltek is vele a muszlimok de mára amennyire én tudom nekik is tiltott élvezeti cikk.

2021. okt. 24. 15:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
49%

Tipikus példa, amikor az "isteni könyv" nem tud választ adni egy mai kérdésre. Mert egy szó sincs róla benne. Azok, akik leírták a Bibliát, nem gondolták volna, hogy valaki majd abban fogja keresni arra a választ.

Így hát a hívek a saját értelmezéseikre vannak maradva. Majd ők kiolvassák a Bibliából, hogy a Biblia szerint helyes-e a cannabis használata.

2021. okt. 24. 16:09
 2/20 anonim ***** válasza:
35%

A Biblia engedi az alkoholfogyasztást, ebből pedig az következik hogy a kábítószer fogyasztászt is engedi. A kábítószer ugyanúgy tudatmódosító mint az alkohol. Keresztényektől ezt már én is kérdeztem de csak mellébeszéltek.

"Tudtommal a Korán sem tiltja és régen éltek is vele a muszlimok de mára amennyire én tudom nekik is tiltott élvezeti cikk."

Ezt nem tudom honnan veszed. A Korán minden tudatmódosító szert egyértelműen tilt, így nem csak az alkoholt hanem a kábítószert is.

2021. okt. 24. 16:09
 3/20 anonim ***** válasza:
44%

Az adventisták szerint az alkoholfogyasztás helytelen. Szerintük Jézus csodájánál a vízből nem bor lett, hanem must. Én ezzel nem értek egyet. De amint latjuk a Bibliába sokmindent bele lehet magyarázni.

2021. okt. 24. 16:12
 4/20 A kérdező kommentje:
Én a Bibliát isteni könyvnek tekintem, azt gondolom, hogy Isteni ihletből írták meg. Ebben én maximálisan hiszek, de a köré épült vallásos tradíciók engem nem érdekelnek. Csak a szentírás. Viszont nagyon jól esik néha a cannabis. Alkalmi jelleggel használom, semmilyen negatívumot nem tapasztaltam eddig vele kapcsolatban.
2021. okt. 24. 16:27
 5/20 anonim válasza:
93%

1 Mózes 1:29-31

29 És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó fûvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül.

30 A föld minden vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, a melyekben élõ lélek van, a zöld fûveket [adom] eledelûl. És úgy lõn.

31 És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó. És lõn este és lõn reggel, hatodik nap.

Tehát ebből az jön le hogy a teremtő a füves sütire (space cake) gondolt. Ez jogos is lehet, hiszen a füst valamilyen mértékben mindenképp káros a tüdőre. Viszont sütiben enni kell :)

2021. okt. 24. 16:55
 6/20 anonim ***** válasza:
79%
Az se volt benne a Bibliában, hogy használhatunk -e kondenzációs gázkazánt és a föld mélyéről felhozott gázt.
2021. okt. 24. 16:59
 7/20 anonim válasza:
39%

Nem tiltja a pszichoaktív szerek fogyasztását. Van egy 60-as évekbeli elmélet is, ami szerint a vallás részben a pszichoaktív szerek miatt jött létre.

Viszont a túlzott részegedést tiltja, ezt a mértékletességet személy szerint mindenre alkalmaznám

2021. okt. 24. 16:59
 8/20 anonim ***** válasza:

Mértékkel lehet.

Pl. most mindenki tömi magába a koffeint és kifordul a jellemük önmagukból. Idegesek, mérgesek lesznek, ordítoznak egymással és meg is ölik egymást, elég csak bekapcsolni a TV-t, mennyi hír szól erről. Telenyomják magukat energiaitallal is. A szüleimnél észrevettem, azonnal betiltottam a kávézást egy nap többször. Most békés nyugdíjasok, de pár hónapja alig lehetett velük bírni.

2021. okt. 24. 17:28
 9/20 anonim ***** válasza:
56%

"Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok." - 1Korintus 3:16-17

A drog és a tudatmódosító szerek (akár "könnyűdrogok" akár nehézdrogok) rombolják az emberi szervezetet, ezért messziről kerülni kell őket.

2021. okt. 24. 17:53
 10/20 anonim ***** válasza:
Az alkohol is tudatmódosító és a kávé is!
2021. okt. 24. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!