Mik az alapvető különbségek a felsorolt keresztény irányzatok között?
szerintem wikipédián fent kellene, hogy legyen a főbb vallásokról a leírás
de ez is olyan, hogy ahány ember annyi vallás
A katolikus és az ortodox áll.a legközelebb egymáshoz csak olyanok mint az ovis gyerekek,van néhány eltérő teológiai tétel amikből nem engednék és emiatt nem egyesülnek újra, mivel.egy vallás volt csak 1054-ben kettéváltak. Mert egyik sem enged a maga dogmáikból, és ha akarnák akkor tudnának egyesülni mert el kéne fogadják egymás tételeit és bizonyos dolgokban engedni. Mondjuk nekünk reformátusok ak nem volna jó ha egyesulne a két apostoli jogfolytonosságú egyház mert mi van ha akkor minket elkezdenek üldözni.....De a keresztény álláspont ezen felül kell muljon és azt kell hogy akarjam hogy egyesüljon a 2 apostoli egyház.
Bejött a református egyház mert felhívtam, ők vagyis mi mi fejben de abszolút mindenben különbözik a katolikusoktól, ortodoxoktol. Egész más vallás vagyunk. Nekem a kettős predesztinácio nem tetszik a református vallásban, nem értem keresztény református vallás hogy találhat ki olyan eretnekséget. Az evangelikusok közelebb állnak a katolikusokhoz de ők is inkább peotenstansak. Visszatérhetnek a katolicizmusotok de nem.akarnak. Viszont a református sose lesz katolikus csak ha olyan világ jön mint volt az ellenreformáció amit sose tudok megbocsátani a katolikusoknak. Az ortodoxok is eretneknek meg poganynak tartanak minket de legalább nem ártottak nekünk de az ellenreformáció során nagyon sok papot misére kényszerítették. A gályarabságnál nem írok mert számomra az jobb volt mint hogy Akaratod ellenére megcsokolod a Szentléleket,keresztet meg keresztet vess és mondjad a katolikus imádságot. A gályarabságnál testileg kínozták de a Szentmisére kényszerítéssel a lelkedet kínozták és az rosszabb mindennel. A galyarabsagotvmeg el lehet engedni de a Szentmisére kényszerítés ez a református papoknak soha nem lehet megbocsátani a római katolikus egyháznak még akkor se ha a pápa kérne bocsánatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!