Melyik a nehezebb?
Mit gondoltok arról, ha valaki szükségét érzi az imának(ha szarban van, pl érettségi vagy állásinterjú előtt,vagy a halálán akár) , de felismeri hogy ez csak a gyenge emberi mivoltából fakad, és nem imádkozik? Ha mondjuk elvekből nem ismeri el az istent, és az ilyen helyzetben hű akar maradni önmagához.
És mi a nehezebb? Nem imádkozni, amikor a legjobban kívánod, vagy imádkozni?
A zuhanó repülőn, amikor imádkoznál, mert ember vagy, és ilyen az emberi természet, imádkozni, vagy még csak azért sem, és köpni istenre?
Melyik a nehezebb?
16 f
Szia
Nehezebb NEM imádkozni amikor életveszélyben vagy!
Viszont nem mindenki imáját hallgatja meg Isten!
Ézsaiás 1:15
Amikor kitárjátok karotokat, elrejtem a szemem előletek. Ha sokat imádkoztok is, én nem hallgatlak meg titeket."
Jehova nem figyel oda senkire sem, aki bűnt gyakorol. Ezért mondta Péter pünkösdkor a zsidóknak, hogy tanúsítsanak megbánást.
Példabeszédek 28:9
"Aki elfordítja fülét a törvény hallásától, annak még az imája is utálatos."
Ézsaiás 59:2
"Nem, hanem vétkeitek választottak el titeket Istenetektől, és bűneitek miatt rejtette el előletek arcát úgy, hogy ne halljon."
Máté 6:7
"Mikor pedig imádkoztok, ne mondjátok újra meg újra ugyanazt, mint ahogy a nemzetekből valók teszik, mert ők azt hiszik, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg."
Azt hiszem ha elmélkedel ezeken a verseken, minden kérdésedre megkapod a választ.
4-nek:
A keresztényeknél az imának több típusa létezik, például:
- dicsőítés
- hálaadás
- kérés
Más felosztás is létezik, például:
- kötött ima (előre megírt szöveg)
- kötetlen ima (saját szavakkal előadott dicsőítés, hálaadás, vagy kérés)
- szemlélődő ima (szavak nélkül, Isten jelenlétében töltve az időt)
Gyakorlatilag MINDEN Istennel folytatott szóbeli, vagy szavak nélküli beszélgetés imának minősül.
Ha egy hívő keresztény például elhatározza, hogy otthon, egyedül a szobájában a Bibliát fogja olvasni, akkor az alatt az idő alatt négyféle imát is fog végezni:
- oratio (könyörgés, hogy Isten világosítsa meg az ember értelmét)
- lectio (a szakasz olvasása)
- contemplatio (elmélkedés az olvasottak fölött)
- adoratio (hálaadás és dicsőítés az elmélkedés végén)
Szia
Újra olvasva a kérdésedet, és az alatta írt okfejtésedet, Krisztus szavai jutottak eszembe, amelyek egészen másképpen állnak hozzá az imához.
Nem az a lényeg, hogy az ember a bajban Istenhez imádkozik-e, inkább az, vajon Isten hogyan tekinti az ilyen imákat. Ő a szíveket vizsgálja, és ez a hozzáállása:
Márk 11:24
"Ezért azt mondom nektek, higgyetek abban, hogy mindazt, amiért imádkoztok, és amit kértek, már meg is kaptátok, és akkor valóban meg is kapjátok."
Lukács 11:9
"Így tehát azt mondom nektek, hogy állandóan kérjetek, és adnak nektek, állandóan keressetek, és találtok, állandóan zörgessetek, és megnyílik nektek az ajtó."
János 14:13
"És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy a Fiú dicsőítse az Atyát."
1János 3:22
" és amit csak kérünk, megkapjuk tőle, mert megtartjuk a parancsait, és azt tesszük, ami tetszik neki."
Ha elmélkedünk ezeken az írásokon amelyek a Biblia részei, akkor megvan a válasz a kérdésedre.
6-os vagyok
"Ha imádkozok, az ösztöneim kerekednek felül, ha viszont nem, a tudatom. Az ima(amikor bajban vagy) nem istenről szól, hanem az erőmerítésről. És ezért isten nélkül is lehet imádkozni."
kihez imádkozol, és miből merítesz erőt?
kiváncsiságból kérdezem
"Nehezebb NEM imádkozni amikor életveszélyben vagy!"
Lehet, hogy te igy erzed, de nekem pl. soha egyszer sem jutott eszembe imadkozni, mikor eletveszelyben voltam. Inkabb a megoldason gondolkoztam, hogy elkeruljem a kuszobon olalkodo bajt.
Nincs ezzel semmi gond, nem vagyunk egyformak. Csak maskor legyszi ird ele hogy 'szerintem ...', ha velemenyt formalsz. Szerintem ugy a korrekt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!