A barátnőm az életem része már 2 éve. Mindketten hívők vagyunk. Eddig semmi "olyan dolog nem történt köztünk, de nagyon szeretjük és kívánjuk egymást.
A házasság egy ideig még nem lehetséges. Mi tevő legyek? Várjak még akár éveket a házasságig? vagy legyünk egymáséi végre? Hívő férfiként ti hogy döntenétek a helyemben? Ha megtesszük milyen következményekre számíthatunk?
nem vagy igazi hívő ha azt nem tudod 1. olvasd meg az írást és ha megismerred valljad hogy hiszed vagy nem.
2021. okt. 13. 17:14
2/12 anonim válasza:
Ha fontos számodra, hogy a vallásod előírásai szerint élj, akkor bizony várnod kell az egyházi házasságkötésig a szexuális élet megkezdésével.
Ha pedig nem fontos, akkor irreleváns a kérdés.
2021. okt. 13. 17:31
3/12 anonim válasza:
A kinyalás / szpás nem bűn.
2021. okt. 13. 17:44
4/12 anonim válasza:
Az attól függ, az elvekben vagy hívő, vagy betű szerint. Az előbbi engedi, az utóbbi ellentmondásos.
2021. okt. 13. 18:03
5/12 anonim válasza:
Katolikusként meggyónod. Valamelyik pap azt mondja, örül, hogy szeretitek egymást. Nem olyan szigorúak ám az emberek. Én is örülök nektek, lehettek fiatalok, szeressétek egymást ahogy tudjátok!
2021. okt. 13. 20:43
6/12 anonim válasza:
Ez attol fugg, hogy
1. melyik felekezethez tartozol, mit tanit errol a kerdesrol
2. be akarod-e tartani az egyhazadnak az erre vonatkozo tanitasat
Ezt neked / nektek kell eldonteni. Megint felekezettol fugg, hogy mi lesz a kovetkezmenye, ha katolikus vagy, meg kell gyonnod, es ha meggyontad, abba kell hagyni. De csinalhatod ugy, hogy nem meselgeted. En altalaban nem veszem nagyon komolyan az ilyen tanitasokat meg szabalyokat. Tudok olyan reformatus lelkeszrol is, aki nem vart az eskuvoig, sot terhes is volt a menyasszonya az eskuvon. De mindenki mas, sokan betartjak.
2021. okt. 13. 20:55
7/12 anonim válasza:
Várjátok meg a házasságot. Talán harminc éven belül megtörténik, addig szexeljetek mással és tartsátok titokban egymás előtt. Amúgy ha megteszitek, először is végre elveszítitek a szüzességeteket, másodszor meg kiátkoz az egyház.
2021. okt. 13. 21:51
8/12 anonim válasza:
Az lesz a vége hogy beléd fog kövesedni a sperma vagy elönti az agyadat.
2021. okt. 13. 21:53
9/12 anonim válasza:
ha nektek az kell, hogy több száz éves könyv mondja meg, hogy mit cselekedhetsz, akkor nem tudom hogy minden rendben van-e alapjáraton
2021. okt. 14. 01:11
10/12 anonim válasza:
Azert a biblia is egy adott korban es tarsadalmi szerkezetben szuletett. En mindig is ugy ertelmeztem a hazassag elotti szex tilalmat hogy ha nem tul megbizhato emberekkel random lefekszel akkor annak nagyon kellemetlen kovetkezmenyei lehetnek es bizony megviselhet teged a kialakult helyzet. Sajat eletembol indulok ki, voltam kapcsolatban olyan emberrel is akit vonzonak talaltam de valojaban nem szerettem es ez rossz hatassal volt a szemelyisegemre meg mostani parkapcsolatban tisztelem es imadom a baratnomet igyekszem jo lenni hozza ha evekig igy alakulnak a dolgaink meg fogom kerni a kezet. Vele jottem ra arra miert jo nem szexelni hazassag elott viszont sokunk elete nem igy alakul. Hasonlo okokbol vagyunk irigyek es hasonlo okokbol hazudunk is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!