Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Jézus az Isten?

Vajon Jézus az Isten?

Figyelt kérdés
2021. okt. 12. 05:58
1 2
 11/19 pelgrim ***** válasza:
30%

„Vajon Jézus az Isten?”

Jézus isteni kilétére ébredve joggal kijelenthette: „Én és az Atya egyek vagyunk.” De hogy ezt megérthessük egy helyesebb ábrázolást kell alkotnunk Istenről.

Jézus korabeli hitvilág szerint Isten egy hatalmas személy volt, egy valaki, aki mindent eltervezett és megteremtett. Ez ma tarthatatlan, onnan a rengeteg vita. Juzus tudta, hogy ez egy nagyon kezdetleges elképzelés, de tekintettel a hiedelemre, jobbnak látta nem bolygatni, és csak annyit mondott, hogy Ő és az Atya egyek, de a fanatikus előjáróknak már ez is túl sok volt.

Ma tudhatjuk, hogy Isten nem egy valaki, nem egy személy és nem teremtett semmit, hanem mindenné fejlődött.

Szerintem közelebb állunk a valósághoz, ha Isten úgy képzeljük el, mintha ihlet lenne, az Eredeti Ihlet, mindennek kezdete és forrása. (János evangélista szerint: ”Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél. Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett.”) Az igére vagy ihletre ugyanis a közlés, a kinyilatkoztatás, a kibontakozás, a fejlődés a gyarapodás jellemző. Mi mindannyian és velünk együtt minden ami csak létezik, Isten fejleményei vagyunk, nem teremtményei, mint ahogy a fa levelei sem teremtményei a fának, hanem fejleményei.

Így ábrázolva Isten mindenhatósága azonnal érthetővé válik: minden belőle fejlődött ki, következetesen kihat mindenre és folyton jelen van mindenütt. Ma mindenki hiszi, hogy Isten, ha létezik alkkor jelen van mindenütt, de ki az köztünk az aki teljes őszinteséggel kijelentheti, hogy Isten jelen van benne, hogy ő és az Atya egy, hiszen az istenkáromlás lenne még ma is!

Jézus egy sejtel se, egy atommal se különbözött másoktól, de ő isteni kilétére ébredt és a Krisztust hozta kifejezésre és nem csak kijelentette azonosságát Istennel, hanem tetteivel bizonyította is.

2021. okt. 12. 10:52
 12/19 anonim ***** válasza:
31%
orvos talán még segíthet ne adjátok fel
2021. okt. 12. 10:55
 13/19 A kérdező kommentje:
Kedves 9. Hogy érted a kijelentésed?
2021. okt. 12. 10:56
 14/19 anonim ***** válasza:
10%
úgy hogy azok az emberek akik hiszenek egy felsőbb hatalomban nem beszámíthatóak és ha jön egy kis mentális megbicsaklás a társadalomra is veszélyt jelentnek " óó az úr vagyok hozzád szólok Árpád hívem támad meg ezt vagy azt "
2021. okt. 12. 11:04
 15/19 anonim ***** válasza:
64%

A keresztények szerint EGY Isten van, amelyik háromféle "alakban" működhet: az Atya, a Fiú és a Szent lélek formájában.

Az Atya aki teremt, a Fiú, aki megtestesült, tanított, gyógyított, majd meghalt és feltámadt, hogy uralkodjon, valamint a Szent lélek, amelyik leszállt, hogy sugallataival vezesse az Egyházat, miután a megtestesült Fiú visszatért a teremtett világon kívül az "Atya jobbjára".

Az Egyházban Pünkösdkor ünnepelik a "Szentlélek kiáradását" vagyis azt az eseményt, amikor Jézus már nem volt fizikailag jelen, de "másik tanítót küldött" maga helyett, ahogy előre megmondta.

Pogány módon leegyszerűsítve: EGY Isten van, de maga az EGY Isten sose jelenik meg a teremtett világban a maga valójában, hanem azon a módon képviselteti magát, amelyik módon a leghatékonyabb.

2021. okt. 12. 11:23
 16/19 anonim ***** válasza:
76%

"mielőtt Ábrahám lett, én Vagyok."

„Ezért ád jelt néktek az Úr maga: Ímé, a szűz fogan méhében, és szül fiat, s nevezi azt Immánuelnek,”

Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége a Dávid trónján és királysága felett” Ézsaiás 7:14 és 9:6,7

Más helyek ahol Jézus előtt leborultak emberek és imádták Őt az: Máté 8:2 és 15:25; Lukács 24:52 és 17:16.

Most ha Krisztus nem Isten lenne, akkor az, hogy hagyta volna magát imádni egy nagy ellenszegülés lett volna a Mindenhatóval szemben, sőt még Ő mondja a sátánnak, hogy: „Az Uradat és Istenedet imádd és csak neki szolgálj” Lukács 4:8

Jelenések 5-ből: „13. Sőt hallám, hogy minden teremtett állat, a mely van a mennyben és a földön, és a föld alatt és a tengerben, és minden, a mi ezekben van, ezt mondja vala: A királyi székben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom örökkön örökké.

És a négy lelkes állat monda: Ámen. És a huszonnégy Vén leborult és imádá az örökkön örökké élőt.”

ha egy angyal sem méltó a leborulásra és imádatra, akkor Jézus Krisztus nem lehet angyal sem az, mint ahogy egyes

vallási csoportulások állítják:

„És én János vagyok az, a ki ezeket hallottam és láttam: és mikor hallottam és láttam, leborulék az angyal lábai előtt, hogy őt imádjam, a ki nékem ezeket megmutatta vala.

Az pedig monda nékem: Meglásd, ne tedd; mert szolgatársad vagyok néked, és a te atyádfiainak a prófétáknak, és azoknak, a kik megtartják e könyvnek beszédeit. Az Istent imádd.” Jelenések 22:8,9

2021. okt. 12. 11:52
 17/19 anonim ***** válasza:
25%

"Vajon Jézus az Isten?"

Jézus Isten Igéje, aki szintén Isten része, azaz Isten

"Jézus Allah egyik küldötte volt. Próféta, de ugyanolyan ember mint bàrmelyikünk."

Nofene, ha Allah küldötte, akkor miért nem fogadod el Jézus szavát, miszerint benne kell újjászületni? Vagy csak addig Allah küldötte, amíg neked jólesik? Ha ugyanolyan ember, akkor miért mondta, hogy Ő és Allah egyek? Amit nyilván elfogadsz, mivel Allah küldötte, így nem hazudhat.

2021. okt. 13. 06:57
 18/19 anonim ***** válasza:

Jézus a földre leszületett Isten, aki emberi alakot öltött magára!

Ezért Jézus, amíg itt élt a földön egyszerre volt Isten és ember is!

A tanítása, példa adása, gyógyításai az mind-mind Isten volt!

Amikor éhes volt, vagy fázott, vagy amikor megkorbácsolták/keresztre feszítették azt ugyanúgy érezte és átélte mint minden ember!

2021. okt. 13. 14:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen, ahogy te is és én is.
2021. okt. 19. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!