Ha római katolikus vallás szerint lettem nevelve és részesültem a szentségekben, akkor amennyiben protestáns hitet folytatok és konfirmálok, akkor a katolikus egyházból kizáratok? Nem vehetek részt a szentségekben többé?
Természetesen igen, nem veheted fel többé a kat. szentségeket. De miért is akarnád, ha az evangélikus egyházban megtaláltad, amit keresel?
Más kérdés, hogy pl. szentáldozásnál, gyónásnál nem fogják kérni a keresztleveledet.
Nem tudom pontosan, de szerintem: meg kell gyónnod.
Amit az evangelikus templomban csinalsz, hogy ott konfirmalsz, istentiszteletre jarsz es majd urvacsorat veszel, az nem szamit a katolikusoknal semminek.
Tehat azt kellene meggyonnod, hogy NALUK nem jartal szentmisere, nem aldoztal, nem gyontal.
De az is lehet, hogy az, hogy mas felekezetben korfimaltal, valami nagyon nagy bunnek szamit, es valamit ujra kell csinalnod. De katolikus a katolikusok szemeben nem szunsz meg lenni.
En igy gondolom.
Ha egy katolikus paptol vagy honlapon megkerdezed, akkor ne ugy tedd fel a kerdest, hogy most mi van, hanem azt mondd, hogy 5 evig evangelikusba jartal es konfirmaltal stb., de most szeretnel visszajonni, mi a teendo. Szerintem igy kedvesebbek lesznek es normalisabban elmondjak.
6.
Jézusom!
...
Kulonben en azt hiszem, ertem, amit erzel. Minden jo az evangelikusoknal, de a utolso lepesnel az ember egy kicsit visszafordul es at akarja latni, hogy vegervenyesen elvesziti-e, ami azert eletenek fontos resze volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!