Aki templomba jár és csak a keresztény tanokban hisz, miért nem használ mágiát, mikor az egyből hat?
Sokszor használtam már mágiát, nem imádkoztam érte, amit akartam, hanem megszereztem.
Ekkor döbbentem rá hogy ezért tiltja sok pap a mágiát, mert akkor senki nem járna templomba, nem imádkoznának, nem adakoznának, hanem mindenki mágiával szerezné meg amit akar.
Biblia is tiltsa a varázslást
Mózes ötödik könyve a törvény summája 18. fejezet
9Mikor te bemégy arra a földre, a melyet az Úr, a te Istened ád néked: ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek útálatosságai szerint. (5Móz 12,30) 10Ne találtassék te közötted, a ki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; (3Móz 19,26;3Móz 20,27.1Sám;28,7-9) 11Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző; (1Sám 28,8.11; Ésa 8,19) 12Mert mind útálja az Úr, a ki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled. (5Móz 12,30.31) 13Tökéletes légy az Úrral, a te Isteneddel.
1-es ez oké.
De ez csak írott szöveg, ennyi.
Jött már be neked az imádkozás, hozott valami plusszt a konyhára...gondolom mi a válaszod.
Nekem a válaszom az hogy a mágia igen.
Lett pénzem, sok vagyontárgyam, olyan feleségem, hogy ma voltunk kirándulni, még a családos apukák is az asszonyomat lesték.
ilyet mikor tudna egy imádkozás elérni?
Nem hat úgy az életre, mint a mágia.
Feleségem szerelmi mágiával szereztem meg, és tartottam meg.
Ezekbe a rituálékba nem szeretnék belemerülni, mert nem olyanok, mint amit sok netes oldalon lehet olvasni, kicsit bonyolultabb attól.
Anyagi javakra szintén mágiát alkalmaztam, és azt is megkaptam.
6-os!
Pontosan tudom, tisztában vagyok vele, hiszen tudom a módját hogy értem mindezt el.
De a kérdésem nem erről szól.
hanem hogy sokan miért imádkoznak?mikor semmit sem hat?
Miért járnak templomba?
Miért nem a mágiát alkalmazzák, mikor a hatása azonnal jelentkezik az életben...
Téves, amit írsz. Egyrészt nem azért van a szakrális tér és szakrális szertartás hogy "kérjenek" valamit. Vagy magát a szakralitást, a transzcendens élményt "kérik" a hívők és ezt szolgálja a pap/lelkész.
Ima - lehet kérő ima - de ez nem olyan, mint a hivatalban segélykérés.
Ima - lehet hálaadó ima. Ez ontológiailag a legmagasabb rendű ima.
Pl. te miért nem vagy hálás, hogy van szép feleséged?
és hogy együtt vagytok? és hogy van munkád, megélhetésetek?
meg aztán nincs összehasonlítási referenciád - tehát hogy mi lett volna, ha nem szórakozol mágiával?
lehet hogy akkor is lenne feleséged, munkád, pénzed...
Meg hát sajnos, úgy van, hogy üres kézzel jöttünk a világra és üres kézzel lépünk majd ki belőle.
Az imák egy része erre az átlépésre fókuszál.
Isten mindent megad. Legfeljebb nem ott,nemakkor mikor toporzékol a "kisgyerek", hanem jó Atya módjára adja. Mikor ideje van.
Aki igazán hisz Istemben és abban, hogy Ő merő jóság, nem "hisztizik" és az életszemlélete is ilyen. Nemcsak látható, fogható dolgokvannak a világon és az Istennel való személyes kapcsolat örömet ad sorscsapások idején is. Tudom, mert tapasztaltam. Én voltam már boldogtalan jómódú is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!