Van itt olyan keresztény, aki lemondott végleg a maszturbálásról?
Én magam is keresztény vagyok és szívesen beszélgetnék erről más keresztényekkel.
Olyanokkal, akik tényleg eldöntötték, hogy többé nem fognak maszturbálni.
Ide is írhattok konkrétumokat és privátban is.
(Mióta döntöttétek el, mennyire sikerül kibírni nélküle, konkrétan mi segít nektek ebben, mennyire nagy a kísértés)
#20 Máté 10
28Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani!
Mivel a bíróság nem foglalkozik lelki dolgokkal így nekik aztán mindegy. Démonok attól még vannak ahogy a Teremtő is létezik. De aki nem hisz az hamarosan megfogja tudni.
25: nem áll távol az igazságról.
Máté 5 22 Én viszont azt mondom nektek, hogy mindenki, aki haragszik testvérére, méltó az ítéletre. Ha valaki azt mondja a testvérének: ‘Oktalan’, méltó a főtanács ítéletére; aki pedig azt mondja: ‘Bolond’, méltó a gyehenna tüzére.
Jegyzetek
5,22 Jézus úgy szólal meg itt, mint legfőbb törvényhozó. Nem csak a szélsőséget (ne ölj) tiltja, hanem azt, ami ehhez vezet: a haragot, a sértést, a rágalmazást, stb.
6 hónapja, nem nagy kísértés.
Isten meg adja az erőt de ehez nekünk is tennünk kell.
Az is segít hogy tudom hogy bűn mivel önzőség ráadásul tisztátalan, erkölcstelen. Ha valaki ezt nem érzi akkor csak elnyomja a lelkiismeretét.
27.
A bűnök megbánása és felhagyása útján kerülhetünk közelebb Istenhez, ha hiszel lesz erőd megbánni és felhagyni vele és ez a hitbeli tapasztalat fog téged megerősíteni és bátorítani hogy hagyj fel a többi bűneiddel is, és még közelebb kerülhetsz Istenhez. Ha hiszel az egyenlő azzal is hogy cselekszel. Ha nem folytatod a bűneidet az is egy cselekvés, mivel hitből van.
Márk 9 22 Sokszor tűzbe meg vízbe kergette, csakhogy elpusztítsa. Ha valamit tehetsz, segíts rajtunk, és légy részvéttel irántunk.” 23Jézus így felelt: „Ha valamit tehetsz?… Minden lehetséges annak, aki hisz.” 24A fiú apja erre felkiáltott: „Hiszek! Segíts hitetlenségemen!”
Róma 14:23 ... Mert minden, amit nem a hitünk alapján teszünk, az bűn.
Ézsaiás 59:1-21 RÚF
Nem az ÚR keze rövid ahhoz, hogy megsegítsen, nem az ő füle süket ahhoz, hogy meghallgasson, hanem a ti bűneitek választottak el titeket Istenetektől, a ti vétkeitek miatt rejtette el orcáját előletek, és nem hallgatott meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!