Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlamista hódítók a...

Az iszlamista hódítók a pokolba kerülnek? Vagy Allah támogatta őket a brutális háborúban?

Figyelt kérdés

2021. szept. 26. 14:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Őket is Krisztus ítéli meg, mint minden embert. Ha megbánták tetteiket, akkor úgy hiszem, hogy nem kerülnek a pokolra, ha nem bánták meg, akkor jó eséllyel igen.
2021. szept. 26. 14:43
 2/11 anonim ***** válasza:
Persze hogy al pokolba.
2021. szept. 26. 15:25
 3/11 anonim ***** válasza:

Látod Csillagfürt, csak nem bírsz magaddal..."muszáj" neked is provokálnod másokat.

Szerinted ha kiírnék egy kérdést, hogy a keresztes lovagok a mennybe vagy a pokolba kerülnek az nem lenne provokáció ?

Abdullah

2021. szept. 26. 19:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem provokációnak szántam. (Mondjuk azt írhattam volna, hogy elsősorban az Iszlám követőinek a véleménye érdekel).
2021. szept. 26. 20:00
 5/11 anonim ***** válasza:
58%

Rendben. Konkrétan melyik háborúra gondolsz ?

Mert mondjuk a török hódítás Magyarországon nem minősült dzsihádnak, így az nem is volt "iszlamista". A török hódítást, én is elítélem... így visszamenőleg.

Abdullah

2021. szept. 26. 20:04
 6/11 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs. De valahogy csak elterjedt az Iszlám. Vagy ez csak pozitív gyűmölcse volt az eseményeknek?

Voltak próféták, apostolok akik terjesztették?

Lényegében az érdekel, hogy szerinted lehet-e Allah nevét használni a háborúban?

Dzsihádot mikor és kinek szabad elrendelni?

2021. szept. 26. 20:18
 7/11 anonim ***** válasza:
45%

A Jihad kizárólag védekező háborút jelenthet, erre konkrét utasítást a kalifának volt joga adni, de legalábbis mindenképpen valamiféle államhatalomnak. Törökök esetén ilyen személyek lehettek a szultánok például.

Rengeteg vitám volt keresztényekkel akik nem akarták megérteni azt, hogy a védekező háború során a muszlimoknak természetes joga van átmenni ellentámadásba. Ez teljesen logikus. Például a németek még a mai napig is ostromolnák Moszkvát ha a szovjetek sohasem mentel volna át ellentámadásba.

Jihadot akkor lehet ha az umma a muszlim közösség léte veszélyben van.

Aki a törvényes Jihad esetén életét veszíti, az a Paradicsom legmagasabb fokára kerül, közvetlenül a Próféták közelébe.

Allah tehát buzdítja a muszlimokat, a TÖRVÉNYES fegyveres Jihadban való részvételre amennyiben az elkerülhetetlennek bizonyult.

A TÖRVÉNYES Jihadot a muszlimoknak támogatniuk kell, akár részvétellel, akár anyagi hozzájárulással. A Kegyelmes Allah ezeket istenszolgálatként fogadja el, és hatalmas jutalmat ígér ezekért cserébe.

Az Iszlám tehát nem álszent, és nem mondja azt hogy az agresszorokat meg kell simogatni, hanem azt mondja hogy fel kell venni velük a harcot az Iszlám védelmében.

Nagyon fontos hogy a törvényes fegyveres Jihadot nem szabad összekeverni a terrorizmussal. A Jihad sohasem irányul civilek ellen, illetve mint mondtam szigorúan államhatalom adhat rá utasítást.

Abdullah

2021. szept. 26. 20:36
 8/11 A kérdező kommentje:

És meg lehet bízni hitelesen az államhatalomban?

Meddig tart a Jihad? Amíg a másik meg nem adja magát?

2021. szept. 26. 20:45
 9/11 anonim ***** válasza:
45%

#8:

Én egyáltalán nem vagyok szakértő ebben a kérdésben, csak egy egyszerű muszlim vagyok.

De azt gondolom, jelenleg a világon egy-egy ország csak a saját polgárait szólíthatja fel Jihadra. Ami gyakorlatilag egyfajta hovédő háborút jelentene.

Az Iszlám világ jelenlegi problémája, hogy nincs Kalifája jelenleg.

Jihad nagyjából addig tart, amíg a másik fel nem hagy harci tevékenységével, vagy nem hozzák abba a helyzetbe hogy ne legyen képes a továbbiakban agressziót elkövetni. Ugyanakkor én ehhez nagyon nem értek.

A TÖRVÉNYES Jihad során életüket vesztett muszlimok, mindannyian mártírok, akikre óriási jutalom vár a Paradicsomban !

Mohammed (béke legyen vele) által vezetett Jihad során, a Magasztos Allah angyalokat küldött a muszlimok megsegítésére az egyik csatában. Jutalmul azért is, mert bátrak voltak, hogy a túlerővel szemben is harcba szálltak, készek voltak életüket áldozni mert ilyen erősen hittek Allahban.

Abdullah

2021. szept. 26. 20:55
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat kedves Abdullah!
2021. szept. 26. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!